Video: Škoro se okitio Grand Prixom, Nives dobila kolumnu u Hrvatskoj

PRVA večer Radijskog festivala završila je trijumfom Miroslava Škore i pjesme "Domovina", koji je glatko kući ponio još jedan Grand Prix, simbol priznanja koji su mu za njegov rad dodijelili slušatelji, ali i poneki novinari. Očekivani trijumf nije nikog iznenadio, a prva festivalska večer protekla je, uz poneke iznimke, u revijalnom tonu. Ipak, i dalje su sve oči bile uprte u Nives Celzijus, koju objektivi po Opatiji prate kamo god krene, a to što je svoj sinoćnji posao odradila pomalo nespretno, svojim uvijek izazovnim izgledom bacila je u potpuno drugi plan.

Da se na Festivalu promoviraju i neke druge stvari, a ne samo glazba, saznali smo kada se između dva nastupa izvođača zabavno-narodnog karaktera Nives na glamuroznom bijelom kauču pridružio i Vedran Strukar, te zajedno s najprodavanijom hrvatskom spisateljicom, najavio njezin novi angažman, angažman kolumnistice Arene. Tako je Nives svoj opus pisanja proširila i na hrvatske medije, te zasigurno ovim razveselila mnoge kućanice željne sočnih detalja iz života nogometaševe supruge, pjevačice, starlete, kolumnistice, festivalske voditeljice. Prvu nagradu slušatelja odnio Dražen Zečić s pjesmom "Vladarica", a po izboru glazbenih urednika pjesma "Samac" koju je izveo Jole osvojila je prvu nagradu. 

"Nina Morić nema vremena, vjerojatno je na novoj operaciji"

Svoje zadovoljstvo nakon festivala nije krio ni Juraj Hrvačić, koji je ovih dana tako često spominjao zlu kišu i branio joj da pokvari festival (želja mu se i ispunila), a mi smo iskoristili priliku da ga upitamo kako to da je Ninu Morić odlučio zamijeniti drugom estradnom zvijezdom na privremenom radu u inozemstvu. "Nina nije mogla jer vjerojatno ima zakazanu plastičnu operaciju", kroz smijeh nam je rekao upućujući nas u raspored svojeg nekadašnjog zaštitnog znaka festivala. Maja Šuput u crvenoj krinolini koju joj je odabrao Marko Grubnić, on je festival također budno pratio iz VIP zone, ponovo je napravila tulum koji je trajao do dugo u noć, i tako, barem na trenutak, prikrila razočaranje zbog neosvajanja nagrade koju svi na hrvatskoj estradi baš vole imati kod kuće na televizoru, koliko god to negirali.

Rozgi pukla matrica, na pitanje o politici zbrisala u štiklama

A svoje razočaranje nastupom krila je i Jelena Rozga kojoj je usred nastupa stala matrica pjesme. Međutim, Rozga se glatko izvukla, napominjući da je samo ona imala ptiliku sinoć pjevati dva puta, a glatko se izvukla i kad smo je pokušali pitati išta vezano za Keruma. Glatko, da, ako glatkim podrazumijevate trčanje u visokim potpeticama što dalje od naših kamera. I tako je prva festivalska večer protekla uobičajeno i potpuno očekivano, a istinskim zvijezdama opet su se pokazale face koje su se istaknule i prvu večer, Vanja Rupena, koja je, uz Petka svoj posao odradila izvrsno, te vremešna Neda Ukraden, koja je svojim nastupom dala do znanja da se na hrvatsku estradnu scenu vratila s namjerom da tamo i ostane.

Pročitajte više