VIDEO Šokantan dokumentarac: Sudionici žive potpuno goli bez materijalnih stvari

 Foto: YouTube/Instagram

BRITANSKI Channel 4 počeo je emitirati novi dokumentarac "Life Stripped Bare" koji prati petero sudionika koji su se morali odreći svega materijalnog, uključujući i odjeće.

Sudjelovanje u dokumentarcu započeli su potpuno goli, u stanu s grijanjem, toplom vodom, toaletnim papirom i osnovnim namirnicama za preživljavanje. 

"Trbuh me zabolio kada sam vidjela kako kombi odvozi sve moje stvari", izjavila je sudionica showa Heidi May. Svaki dan trajanja eksperimenta, natjecatelji su mogli dobiti natrag jedan materijalni predmet, no prva dva dana su spavali goli na podu i išli čak i trgovinu bez odjeće.

"Najgore mi je bilo prvi dan otvoriti vrata gola. To više nikada ne bih ponovila", kaže May. Kada su dobili priliku vratiti neke stvari, počeli su razmišljati racionalno pa su tražili stvari koje su im zaista bile potrebne. Heidi je najprije zatražila tkaninu da može napraviti odjeću, zatim madrac pa bankovnu karticu, lonac, hlače i trenirku. 

Za vrijeme trajanja showa sudionici su počeli više komunicirati s nepoznatim ljudima, a počeli su i više cijeniti sebe i svoj izgled. Zaključili su da ih stvari ne definiraju te da su prijatelji i obitelj pravo bogatstvo, a ne stvari koje su nakupljali godinama, piše Daily Mail.

Pročitajte više