VIDEO Stare tenisice ponovno mogu biti savršeno bijele - uz dva jednostavna trika

Screesnhot: YouTube

BIJELE tenisice nikad neće izaći iz mode, a oni koji su ih imali jako dobro znaju da izgledaju savršeno samo kad su nove. Čim ih malo nosite po ulicama one postanu sive i prljave, no dobra je vijest da im ponovno možete vratiti onaj stari sjaj.

Potrebna vam je četkica za zube, čaša, bijela pasta za zube, bijela pamučna krpa i tekući deterdžent za suđe. Jako je bitno da krpa koju ćete koristiti te pasta za zube budu potpuno bijele kako vam na tenisicama ne bi ostale šarene mrlje.

Na područje koje želite očistiti kapnite malo tekućeg deterdženta za suđe, a potom kružnim pokretima iščetkajte prljava područja. Uzmite krpu, namočite je u vodu i prijeđite njom preko mrlja. Potom uz pomoć bijele paste i četkice za zube istrljajte tenisice.

Ako i dalje niste zadovoljni izgledom tenisica, nemojte se obeshrabriti jer je potrebno neko vrijeme da pasta počne djelovati.

Drugi trik je da pomiješate žličicu soda bikarbone, pola žličice vode i pola žličice hidrogena dok ne dobijete pastu. Izvucite vezice iz tenisica i nježnim pokretima ravnomjerno nanesite pastu. U ostatak paste stavite vezice i pripazite da budu dobro umočene.

Tenisice i vezice ostavite na suncu nekoliko sati jer će ih toplina u kombinacijom s pastom izbijeliti. Kako bi pasta spala s tenisica udarajte kratko jednom o drugu, a tvrdokornije ostatke iščetkajte suhom četkom. 

Pročitajte više