VIDEO Što ljudi u Sarajevu zaista misle o nastupu Tonyja Cetinskog?

Foto: Klix.ba

NAKON što se jučer digla bura oko nastupa Tonyja Cetinskog u Sarajevu za 40. godišnjicu Olimpijskih igara, ekipa Klixa je odlučila provjeriti što o tome doista misle Sarajlije.

"Mislim da pjevači, umjetnici i glumci idu širom Jugoslavije. Momci iz Skoplja u Ljubljanu, iz Ljubljane dolaze u Sarajevo, iz Sarajeva u Split. Meni nisu jasne te marginalne priče. To nisu životne priče. Što će doći Cetinski koji je tu i pjevao, što Halid pjeva širom svijeta... Dinu Merlina primaju svugdje.

Oni na ovaj način žele prikriti neke druge stvari. Mislim da je Cetinski možda bio momčić za vrijeme olimpijade, ali olimpijada je bila na nivou Jugoslavije", rekao je jedan gospodin za Klix.ba.

 

"Društvene mreže će nas uništiti"

"Imali smo šansu da imajmo novu olimpijadu i nije nama kriv Cetinski niti netko iz Beograda ili Zagreba. Mi smo ovdje krivi što nismo dobili novu olimpijadu. Barcelona je nama sada htjela pomoći. I onda nam je Barcelona pomogla", dodao je drugi Sarajlija.

"Trebamo klasificirati pjevače? Zašto ne? Tony je Tony. Je li to i dalje postoji prefiks hrvatski pjevač? Društvene mreže će nas uništiti, ljudi. Ja to podržavam", odgovorio je treći prolaznik.

"Ima pjevača iz Sarajeva. Sarajevo će to platiti", rekla je jedna gospođa.

"Samo Zdravko Čolić", dodala je druga.

Pročitajte više