Video: Thompson zapalio Toronto na "zabranjenom koncertu"

IAKO su kanadski mediji posljednjih dana prenosili kako je veliki koncert Marka Perkovića Thompsona u Torontu otkazan, sinoć je u zvucima Thompsonove glazbe uživalo više od 5.000 obožavatelja.

> Thompsonov koncert bez izgreda nezanimljiv američkim medijima

Samo održavanje koncerta kanadski Hrvati, na svom portalu Croworld, nazivaju "epskom pobjedom" nad svima onima koji su željeli spriječiti koncert. Napominju kako je i zbog mnogo lažnih novinskih napisa te ignoriranja istine o tome tko je Thompson i tko su njegovi obožavatelji, koncert bio na rubu otkazivanja.

Ipak, sa više od 5.000 obožavatelja koju su se umjesto u dvorani Koolhaus, okupili ispred crkve Kraljice mira, koja se nalazi u gradskoj četvrti Norval, bio je to jedan od najvećih Thompsonovih koncerata izvan granica Hrvatske. Obožavatelji su puni entuzijazma, uz pjesmu i ples, bodrili svog heroja, unatoč činjenici da su se mnogi zalagali za otkazivanje koncerta.

Kanadski Hrvati su usput konstatirali i kako je "zanimljiv taj svijet u kojem ljudi ne mogu slaviti vlastitu kulturu, Boga i obitelj, a sve to u zemlji koja se deklarira kao prijateljski raspoložena prema drugim kulturama". "Nažalost, to prijateljsko raspoloženje mi Hrvati nismo osjetili u dvorani Koolhaus u Torontu. Organizatori su ipak, u roku od 48 sati, uspjeli sve reorganizirati, pa je koncert održan ispred norvalske crkve Kraljice mira. I bolje!", poručuju.

I.M.
Foto: Croworld

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.