VIDEO Tko plaća na prvom spoju? "Frajer pozvao pa sam ja platila jer nije imao para"

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji sa: ZABA

SPOJEVI su kao bombonijera, nikad ne znaš što ćeš dobiti, kaže stara narodna. Pitali smo mlade kakva su njihova iskustva i tko bi trebao platiti na prvom susretu. Stavovi su podijeljeni. 

Zaustavili smo mlade Zagrepčane i postavili im pitanje nad pitanjima - tko plaća na prvom spoju? Neki odgovori su jasni, a drugi… pa, ne baš. Pogledajte video i zaključite sami kako mladi o tome razmišljaju.

Jedna djevojka odgovorila je kako misli da bi na prvom dejtu trebao platiti muškarac. Potom je objasnila zašto tako misli.

“Nisam bila u situaciji da sam ja pozvala pa da sam platila, nego me frajer pozvao pa sam ja platila jer kao nije imao para. I onda sam odlučila, frajer na prvom dejtu sigurno plaća“, otkrila je djevojka koju smo zatekli kod Trga kralja Tomislava.

Dečko iz centra rekao je da njemu nije bitno tko prvi plaća, a onda priznao da je jednom pustio curu da ga časti.

“Platila je kavu, pivu, bilo šta, kaj god je trebalo. Ja sam rekao hvala, eto, pa sam ju pozvao opet van“, objasnio je ne otkrivši je li bilo drugog spoja.

Među mladima se našla i jedna djevojka koja je rekla da više voli kad ona časti muškarca na prvom spoju.

“Inače volim platiti na prvom dejtu, onda se ne osjećam da moram ići na drugi dejt ako ga ne volim“, bila je iskrena.

Na što bi potrošili 20 eura

Kad smo je pitali na što bi potrošila 20 eura na spoju rekla je da bi dečka izvela na aktivan spoj.

“Pa više volim ići na neku aktivnost, možda odemo igrati bilijar ili nešto što se radi, nego da se sjedi i jede.“

Nije važno tko plaća spoj kad ZABA časti jer svi novi klijenti između 18 i 25 godina koji ugovore Paket za mlade za 0 eura dodatno dobivaju 20 eura na svoj tekući račun. Za vođenje računa se ne plaća naknada i sadrži sve potrebno za započinjanje financijske samostalnosti.

Paket mogu ugovoriti i dodatno dobiti 20 eura i osobe od 25. do 29. godine života, a mjesečna naknada tada iznosi 0.93 eura. Akcija traje do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Za razliku od ove djevojke, ostali bi radije odabrali kino i kazalište, dok je djevojka s početka i dalje čvrsta u svom naumu da ne troši novac na spoj s muškarcem.

“S frendicom, nećemo dečke zvati nigdje“, kratko je odgovorila i nasmijala se.

Sponzorirani sadržaj donose Index i ZABA u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više