VIDEO Tri načina ukrašavanja uskršnjih jaja koje sigurno još niste probali

Screenshot: YouTube

USKRS je pred vratima, a s njim nam stiže i zabavno vrijeme ukrašavanja jaja i dodavanja proljetnog ugođaja našem domu. Pronašli smo tri slatka i jednostavna načina na koje možete ukrasiti uskršnja jaja, a koje sigurno još niste isprobali.

1. Jaja nalik mrkvi

Kako biste napravili jaja u obliku mrkve, sve što vam treba je narančasta boja, komad zelene tkanine (valjana vuna) i tekuće ljepilo.

Nakon što kistom pobojate jaja u narančastu boju, izrežite komad zelene tkanine na trakice širine 2.5 centimetra i zatim svaku trakicu izreckajte do kraja. Kad završite, jednostavno srolajte izrezanu trakicu, slijepite je ljepilom i nalijepite na vrh jaja.

2. Jaja metalik plave boje sa zlatnim ili srebrnim ukrasima

Metalik plava i srebra ili zlatna boja kombinacija je koja se ne viđa često na ukrašenim jajima i nama se baš zbog toga sviđa. Za ovo ukrašavanje treba vam plava boja i zlatni ili srebrni marker. Nakon što ste ofarbali jaja u plavu boju, jednostavno markerom ocrtajte različite uzorke po njima. To mogu biti točkice, prugice ili jedno i drugo, a kombinacije plave i zlatne ili srebrne boje izgledat će jako kul.

3. Jaja nalik pilićima

Ovako slatka i kreativna jaja zapravo je jako lako napraviti. Obojite jaja u kanarsko žutu boju, osušite, a zatim nalijepite komad žutog perja na vrh. Markerom označite oči, a za nos iskoristite komad narančastog papira od kojeg ćete prethodno izrezati mali trokutić i zalijepiti ga ispod očiju. Nekoliko ovakvih jaja smještenih jedno pored drugog u sijenu zaista izgleda posebno.

Ukoliko bi vam dobro došla dodatna pomoć oko načina izrade ovakvih uskršnjih jaja, cijeli video možete pogledati ovdje:

Pročitajte više