Google Maps predložio turistima prečac tijekom putovanja. Zaglavili su u pustinji

Screenshot: TikTok

NESRETNI turisti ostali su izgubljeni i zaglavljeni u pustinji u Nevadi nakon što su poslušali Google Maps, koji im je predložio da idu prečacem. Tiktokerica Shelby Easler, koja je bila među ljudima koji su išli prečacem i zaglavili, na toj je platformi ispričala o njihovom neuspješnom putovanju od Las Vegasa do Los Angelesa. 

Prije povratka u Los Angeles tražili su rutu na Google Mapsu kako bi što lakše došli kući. Međutim navigacija ih je navodno savjetovala da idu bržom rutom. Odlučili su ići tom rutom jer je pješčana oluja uzrokovala zastoj na autocesti.

"Mislili smo da će to biti sigurnija opcija i pisalo je da će biti 50 minuta brže. Bio nam je to prvi put da smo išli automobilom u Las Vegas", kazala je Shelby. Kada su došli do, kako se činilo, kraja tog puta, htjeli su se okrenuti, no zapeli su, a dva su automobila bila oštećena.

@justdoingshelbythings Still stuck in vegas send help 😭 #vegas #stuckinthedesert #f1 #freewayclosed #offroading #trafficjam #lost #sos #wherearewe #desert #donkeys ♬ origineel geluid - Tik Toker

"Doslovno smo bili usred ničega", kazala je. Pozvali su broj za hitne slučajeve jer se bližio mrak, a nisu se mogli pomaknuti automobilima. "Nisu nam pomogli. Rješavali su prometne nesreće zbog kojih je bila zatvorena autocesta. Na kraju smo uspjeli pobjeći iz pustinje, ali nam je automobil uništen", rekla je.

Oglasio se i Google

U idućem videu Shelby je otkrila da ih je alternativna ruta dovela do makadamske ceste. "Put je bio kao ukopan, pa se nismo mogli baš okrenuti. Ispred nas su bili automobili, iza nas automobili, tako da smo bili zaglavljeni. Budući da nam je navigacija rekla da idemo ravno i onda skrenemo, pretpostavili smo da ćemo na kraju izaći na cestu", rekla je.

Bili su prisiljeni, kaže, voziti preko grmlja i kamenja zbog čega im se oštetilo vozilo. Na kraju su avionom otišli u Los Angeles jer više nisu mogli voziti automobil te je kazala da je njihovo vozilo i dalje u Las Vegasu. 

@justdoingshelbythings Replying to @moomoolatte ♬ original sound - shelby

Kao odgovor na pritužbe, Google je za The New York Post rekao: "Tijekom nepredvidivih uvjeta radimo što je brže moguće na ažuriranju ruta na temelju informacija lokalnih vlasti i iznenadnih promjena u obrascima vožnje. Istražujemo problem koji se dogodio tijekom vikenda."

Pročitajte više