VIDEO U ovoj riječkoj školi umjesto školskog zvona čuje se - Rim Tim Tagi Dim

Foto/Video: Index

UČENICI riječke Osnovne škole Kozala svakog jutra nastavu započinju - glazbom. Naime, u ovoj školi, umjesto običnog školskog zvona puštaju se razne pjesme, poput teme iz Batmana ili Pink Panthera, a ovoga tjedna, sasvim prigodno, sve je u ritmu pjesme Rim Tim Tagi Dim. 

Učenici 4. b razreda pokazali su nam kako izgleda jedan običan dan u njihovoj učionici, a sve što možemo reći jest - bravo! 

 

Glazba u školi

"Ideja da klasično školsko zvono zamijenimo glazbom prisutna je već duže vrijeme u OŠ Kozala, no tek prije dvije godine stekli su se uvjeti da navedenu ideju sprovedemo u djelo. Reakcija svih u školi, kako učenika, tako i profesora, bila je i više nego pozitivna. Pjesme koje puštamo, odnosno glazbeni isječci, različiti su i ovise o nekoliko faktora, no najviše o željama učenika te o prigodnim situacijama", objasnio nam je ravnatelj škole Mladen Župan. 

"Naravno da iz svega navedenog ovih dana, umjesto klasičnog zvona, informaciju učenicima i profesorima kada počinje, a kada završava školski sat daje Baby Lasagna i Rim Tim Tagi Dim", dodao je. 

Ples uz školsko zvono 

"Kad je 4.b tek krenuo u školu, susreo se s onim tradicionalnim zvonom kakvo smo svi slušali. Tek nakon godinu, dvije uvela se glazba umjesto toga. Naravno, da im je na početku bilo vrlo neobično, ali im je bilo jako zanimljivo", kažu nam učiteljice Renata Dubravac Okretič i Vesna Ugrin. 

"U početku bi ih ponio i pokret, zaplesali su, a i sad zaplešu na neku glazbu poput Rim Tim Tagi Dim. Osim toga, i edukativno je jer se glazba mijenja svaka dva tjedna i kad čuju, povezuju to i s vrstom glazbe, pa skladateljem, glazbom iz nekog filma... Ukoliko im je glazba nepoznata, onda ih to potakne i na istraživanje", dodaju. 

I za kraj, učenici 4. b razreda poručuju svima: Rim Tim Tagi Dim! 

Pročitajte više