Video: Vječnom šarmeru Zdravku Čoliću i u Zagrebu letjeli grudnjaci na pozornicu

JEDAN je Zdravko Čolić, sve su ostalo nijanse. Pred gotovo 20 tisuća duša, koliko god se s tom brojkom koketiralo, sarajevski šarmer s dječjim izrazom lica i zavodničkim osmijehom, svim je ženama (i muškarcima, mada su oni u ovoj priči bili u drugom planu) priredio dan za pamćenje. Slučajno ili ne, Zdravko je nastupio nakon gotovo pet godina u Zagrebu, baš na Dan žena.

Cure su stigle naoružane grudnjacima

"Sada si sasvim blizu kraj mene, ja nisam više tamo na sceni", zapjevao je Čolić svoj prvi stih i već tada se znalo da će ovo biti "koncert i pol". Prije 57 godina na Grbavici se rodio ovaj umjetnik koji jednostavno nosi pjesmu u sebi. Energija koja se mogla osjetiti i na samom ulasku u velebno zdanje zagrebačke Arene nije se istrošila niti nakon tri sata svirke, nakon čega je publika pozivala Čolu čak na tri bisa. "Pusti, pusti modu", "Pjevam danju, pjevam noću", "Ti si mi u krvi", jednoglasno se orilo Arenom. Bilo je tu svega. Od obožavateljica naoružanih grudnjacima, do baka s unukama koje nisu bile niti u planu kad je Čolić punio dvorane diljem bivše države, ali i šire. Gužva se stvorila već na rotoru, dok su se kolone ljudi slijevale prema ulazima u dvoranu kako bi bili dio spektakla koji je bio na svjetskoj razini. Čoliću na svakom koncertu doleti i nekoliko desetaka grudnjaka na scenu pa je tako bilo i u Zagrebu

"Ma tko je to brojao. Nažalost, mi koji se bavimo ovim poslom često se nađemo u različitim životnim situacijama. Mislim da se malo pretjeruju s tim brojkama. U životu sam se zabavljao nekoliko puta. Život na estradi je takav", pokušao nam je Zdravko razotkriti je li zaista bio s toliko žena, koliko mu se pripisuje. "Nisam neki tremaš, uzbuđenja pred nastup uvijek ima", rekao nam je Čola. Osim anonimnih obožavatelja, bilo je tu i nekoliko domaćih celebrityja i onih koji se tako osjećaju, koji samo mogu maštati kako je to nastupiti pred toliko tisuća obožavatelja. Tako smo sreli Luku Nižetića, koji na koncert nije došao s djevojkom, u društvu bivšeg člana neslavno propalog boy benda - Damira Kedže.

Tarik Filipović je bio u potrazi za ženom

"Ovo je stvarno vrhunski, Čola je stvarno legenda", rekao nam je Luka koji je u redu čekao svoje piće za okrjepu. U isto vrijeme, u pola koncerta, na hodniku smo naletjeli i na pomalo zbunjenog Tarika Filipovića koji je bio u potrazi za svojom suprugom. "Ne mogu vam reći kako je unutra jer nisam još ni dospio unutra, u potrazi sam za ženom jer sam se pogubio u ovoj ogromnoj Areni", potužio nam se Tarik koji je dotrčao direktno s predstave kako bi se i sam uvjerio u Čoline glazbene sposobnosti. Međutim, ženka populacija je prevladavala. Jelena Veljača, Jelena Rozga, Mirna Berend, Minea, Jelena Radan, samo su neke od poznatijih dama koje su Dan žena provele uz Čolića.


Tekst: Sanja Cicvara
Foto: Vlatka Hren, Goran Perešin
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više