VIDEO Vraća se He-Man, a ovo je još par junaka našeg djetinjstva koje bismo voljeli ponovno vidjeti

 Foto: Press

VJEROJATNO ste imali prilike pročitati vijest o velikom povratku jednog od junaka djetinjstva, He-Manu koji će se nakon poduže pauze vratiti na male ekrane.

Potaknuti tom pričom, odlučili smo se prisjetiti nekih drugih junaka koje smo obožavali kao klinci u nadi da će i neki od njih doživjeti comeback. A kao što ćete pročitati i u tekstu, u nekim slučajevima to će se i ostvariti. 

Sport Billy

Baš kao i He-Man u osamdesetima, i Sport Billy (isprva europski junak iz stripa, a kasnije i FIFA-ina maskota) nastao je u produkciji Filmationa, a radnja je pratila istoimenog dječaka koji potječe s planete Olympus, a sa svojim prijateljima, djevojčicom Lilly i psom Willyjem, putuje svijetom promovirajući prijateljstvo i sportski duh.

Imao je "super sak" prepun raznoraznih drangulija koje je koristio u borbi protiv zle svemirske kraljice Vande i njezinog pomoćnika, patuljka Alojza.

Kapetan Planeta

Animirani projekt Teda Turnera i DIC Entertainmenta imao je plemenitu misiju, osvijestiti klince i natjerati ih da više brinu za svoj okoliš. I baš kao što je He-Man bio prepun korisnih savjeta, slično je vrijedilo i za Kapetana Planetu, super junaka koji se uz pomoć pet tinejdžera borio protiv raznoraznih zlikovaca, a njegova jedina slabost su izvori zagađenja.

Što je prilično besmisleno s obzirom na to da mu je misija očistiti svijet od, je li, zagađenja.

Poručnik Draguljče

Draguljče je vjerojatno imao i hrvatsku inačicu, svi ga i dalje znaju kao Draguljčeta iako su srpske sinkronizacije redovito bile lošije od domaćih.

No, zanimljiv detalj nije nebitna priča o različitim balkanskim nazivima psa već činjenici koju mnogi vjerojatno nisu znali. Dakle, u Americi postoje Mumbley i Muttley koji su naoko identični animirani likovi, ali se zapravo radi o potpuno drukčijim likovima iako se u oba slučaja radi o slično nacrtanim psima koji se gotovo identično cerekaju. Razlike? Boja ušiju, a i Mumbly je nosio baloner.

#samobitno

Bananaman

Mnogi se i danas sjećaju uvodne rečenice o običnom gradu, običnoj ulici, običnoj kući i neobičnom dječaku, a njegovo je ime Danko Bananko, a nakon što je pojeo bananu, pretvorio bi se u Bananamana. Radilo se o stripovskom junaku koji je prebačen na TV ranih osamdesetih i tamo se zadržao tri godine.

U siječnju ove godine pojavila se i informacija da se napokon krenulo sa snimanjem dugoočekivane igrane verzije. Datum izlaska filma još uvijek nije poznat.

SuperTed

Tvorac SuperTeda Mike Young, isprva je napisao seriju priča o medvjediću Tedu kako bi vlastitom sinu pomogao da nadvlada strah od mraka. Njegove su priče prvo pretvorene u seriju knjiga, a zatim i uspješnu animiranu seriju koja je trajala od 1983. do 1985.

No, čini se da će i mlađe generacije dobiti priliku upoznati Teda jer Young je najavio da će se nove epizode pojaviti krajem ove godine.

Vitezovi Orijenta

Hanna-Barberin crtani film mnogima je ostao u dobrom sjećanju i svrstavaju ga među draže crtiće iz djetinjstva. Međutim, radi se tek o kratkom serijalu kojim se popunio sat programa varijetea The Banana Splits Adventure Hour. Serija je doživjela tek 18 epizoda, ali sjećanje na šaroliku ekipu likova s posebnim naglaskom na magarčiću Zazuumu zadržalo se do danas.

S druge strane, mogućnost da se crtić o junacima iz Saudijske Arabije pojavi u današnje vrijeme neopisivo je mala i prilično smo sigurni da "arapski vitezovi" danas nemaju istu moć kao šezdesetih.  

Mali leteći medvjedići

Ono što je Kapetan Planeta bio u svijetu, to su Mali leteći medvjedići bili u Hrvatskoj. Dakle, medvjedi koji lete i klince uče važnosti brige za okoliš. A oni čak i lete. Pogledajte.

Naime, ova hrvatsko-kanadska koprodukcija koja se održala godinu dana tijekom kojih je izrodila 39 epizoda, jedan je od simpatičnijih i uspješnijih domaćih projekata, a baš kao i u slučaju "Čudesne šume" ili "Profesora Baltazara" i u ovom slučaju najveći kompliment je upravo činjenica da o njemu još uvijek pričamo.

Jonny Quest

Neki su ga imali prilike upoznati tek s dostupnošću Cartoon Networka na ovim prostorima, ali bila je to ljubav na prvi pogled. Sve je započelo još 1964. s genijalnom TV serijom koja izrodila nekoliko spin-offova, a ono najzanimljivije tek dolazi.

Naime, Robert Rodriguez najavio je da će režirati igranu verziju popularnog crtića, a ako franšiza pusti korijenje, kao što je to slučaj u današnje vrijeme, ova kombinacija Indiane Jonesa i Jamesa Bonda možda i zaživi.

Conan pustolov

Prvo knjiga, zatim strip, pa onda nekoliko filmova i animirana serija koju smo obožavali kao klinci.

Conan se pokazao besmrtan lik, a budući da se održao od 1932. kada ga stvorio Rober E. Howard i da se Schwarzenegger uskoro vraća ulozi koja ga je proslavila, krajnje je vrijeme da se na male ekrane vrati i nova animirana serija. Ako može He-Man, mora i Conan.

Talični Tom

Lucky Luke je započeo kao serija duhovitih stripova slavnog Belgijanca Mauricea De Beverea poznatijeg pod imenom Morris, a stvorio ga je još 1946. Međutim, većina klinaca nije ga upoznala samo kroz strip već i kroz animiranu seriju koja se pojavila početkom osamdesetih, a u različitim oblicima održala se sve do nedavno. Prošlo je dovoljno vremena i sasvim je logično da Talični Tom doživi comeback i oduševi nove generacije.

Pročitajte više