VIDEO Vratila se legendarna "Zmija", a s njom i nova Nokia

Foto: Nokia

HMD GLOBAL, finska kompanija u čijem se vlasništvu nalazi i licenca za prodaju uređaja marke Nokia, najavila je Nokiju 150, uređaj koji košta samo 36 dolara i ima FM radio, MP3 player i naravno - legendarnu "Zmiju".

Inače, radi se o jeftinim uređajima koji bilježe odlične rezultate prodaje na tržištima u razvoju, a u prodaji bi se trebali naći početkom 2017. I dok je cijena u najmanju ruku atraktivna, nije teško pretpostaviti da 150-ica (kao ni 216-ica) neće biti vrhunski uređaj već više nešto što ćete nositi na mjesta na koja inače ne biste ponijeli svoj "pravi" telefon.

Radi se o uređaju s 2,4 inčnim ekranom, baterija traje 22 sata, tu su i već spomenuti radio i MP3 player te prilično loša VGA kamera. Imat će standardni Nokijin operativni sustav Series 30 i podržavat će prijenos podataka preko bluetootha i microSD memorijske kartice.

Naravno, tu je i "Snake Xenzia" (verzija originalne igre koja postoji od 2006.), a uređaji otporni na ogrebotine dolaze u crnoj i bijeloj boji.

Ukratko, povratak "Zmije" zanimljivija je vijest o samog uređaja.

Što se HMD-a tiče, oni će narednih 10 godina imati ekskluzivno pravo izbacivati uređaje marke Nokia, bili to pametni telefoni ili tableti. Doduše, ovo je tek dio plana jer iz HMD-a poručuju da je namjera, uz jeftinije uređaje, izbaciti i daleko kvalitetnije Androide, a prvi pametni telefon mogao bi se pojaviti već u veljači.

Iako je ideja bila ponovno osvojiti tržište vratiti staru slavu, rijetki vjeruju da je to moguće, čak i uz investiciju od 500 milijuna dolara. Pogotovo ako će se raditi o uređajima kao što je Nokia 150 koja je, čak i uz nisku cijenu i ogromnu dozu nostalgije, tek zgodna igračka zapela u prošlosti.

Pročitajte više