Video: Vruća Leya R´n´B cajkama protiv "estradnih puritanaca"

ZAFRKANCIJA dvojice estradnih kreativaca urodila je "glazbenim hibridom" turbofolka i R'n'B-ja koji je ponuđen agilnoj Lidiji Stankov, pjevačici u usponu. Preko noći je postala Leya i svoju glazbenu priču nazvala novim glazbenim pravcem u Hrvatskoj, a ubrzo je uslijedio izazovni spot i priča je počela. Nastavila se u pravom turbofolk tonu - pred nekoliko desetaka njezinih fanova u zagrebačkom klubu Euphoria, a mi smo provjerili kako Leya i njezina ekipa namjeravaju osvojiti estradno nebo, inače ne baš raspoloženo za "čiste narodnjake". Jer Leya, ako smo dobro shvatili, nema namjeru biti još jedna od onih hrvatskih turbofolk pjevačica čiji su najveći doseg prenapučene konobe.

Dražen Kvočić Dash i Mirza Tetarić godinama su, naime, skupljali pamtljive narodnjačke melodije i upakirali ih sa svojim prepoznatljivim pečatom. Prvi od njih producirao je brojne hitove Nini Badrić, Dinu Merlinu, Ivani Kindl, a potonji pjeva u grupi XL i ne postoji izvođač na hrvatskoj estradi kojem nije pjevao back vokale.

Nakon što su shvatili da materijal kojeg su napravili, nađu li atraktivnu pjevačicu, može postati suvisao, krenuli su u projekt i njihova štićenica radi svoje prve estradne korake. Iz prvih joj redova plješće glazbena podrška, a u nju, uz producente, spadaju i bivša pjevačica ET-ja Andrea Čubrić te Stoka, koji se u priču ubacio pokojom rap dionicom. Leya je ambiciozna i najavljuje još atraktivnije nastupe, pjesme i spotove, a njezini producenti ozareno je gledaju dok se izvija na pozornici. Još samo fali i publika da pomno isplaniranoj priči dade smisao, a onda - tko zna na kojem će lakoglazbenom festivalu završiti i postati prva prava hrvatska folk zvijezda. Uz dužno poštovanje Vezni Pezo i Vuci, naravno.

Više fotografija s Leyinog nastupa u Euphoriji možete pogledati u Indexovom Nightlifeu!

Dorijan Klarić
Foto: Goran Perešin
Video: Tomislav Brdjanović

Pročitajte više