VIDEO Zabranili joj da u avion ukrca golemog pauna s kojim je razvila neobičan odnos

Foto: Instagram/Facebook

JEDNOJ je putnici u zračnoj luci Newark u New Jerseyju bilo zabranjeno ukrcati se na let jer je sa sobom povela ogromnog pauna.

Iako je tvrdila da joj paun služi kao "emotivna potpora", te je ponudila za njega kupiti posebnu kartu, službenici zrakoplovne kompanije United Airlines nisu joj dopustili ukrcavanje, piše BBC.

Aviokompanije ponekad putnicima sa psihičkim ili emotivnim problemima dopuštaju ukrcavanje terapijskih životinja, no iz United Airlinesa obrazložili su da ptica zbog svoje veličine i težine ne zadovoljava propise, te su istaknuli da su putnicu o tome obavijestili i prije nego se pojavila na aerodromu.

Društvene mreže ubrzo su se našle preplavljene fotografijama na kojima se ptica čvrsto drži za rukohvat kolica na kojima se nalazi prtljaga njene vlasnice, umjetnice Ventiko iz Brooklyna.

Paun, imenom Dexter, ima vlastiti profil na Instagramu, na kojem su komentari uz objave napisani iz njegove perspektive.

"Danas sam proveo šest sati pokušavajući se ukrcati na let za Los Angeles. Sutra će me moji ljudski prijatelji voziti preko cijele države", stoji uz fotku na kojoj Dexter pozira na kolicima za prtljagu.

Ventiko je Dextera i njegovu družicu imenom Etta kupila 2014. za 200 dolara jer je željela da žive ptice budu dio jedne njene umjetničke instalacije. Kad se izložba zatvorila, proslijedila ih je kolegi koji je živio u Floridi.

Dexter i Etta su dobili i ptiće, no nakon nekog vremena ženka i mladi su jednostavno nestali, a kad je Ventiko čula za da Dextera novi vlasnik drži u garaži, odlučila ga je posvojiti i od tad su nerazdvojni.  

Sudeći po najnovijim fotkama na Dexterovom Instagramu, njih dvoje su usprkos zabrani letenja, sretno stigli u Oklahomu.

Pročitajte više