Vidoviti Paul peti put pogodio prognozirajući pobjedu nad Argentinom

VIDOVITI Paul ponovo je bio u pravu kad je predvidio da će njemačka reprezentacija pobijediti argentinsku na Svjetskom prvenstvu. Hobotnica iz Oberhausena nastavila je svoj prognostičarski niz i obgrlila kutiju na kojoj je zastava Njemačke. Vidovitoj hobotnici bile su ponuđene dvije kutije s hranom, jedna je imala argentinsku, druga njemačku zastavu. Paul je ponovo odabrao zastavu svoje zemlje i tako najavio pobjedu Nijemaca koja je mnogima izgledala nevjerojatna, no na kraju su porazili Argentinu s glatkih 4:0. Ovo je peta točna prognoza hobotnice na ovom Svjetskom prvenstvu, a nestrpljivo se očekuje što će Paul odabrati uoči sljedećeg susreta Njemačka - Španjolska.

U međuvremenu su se javili aktivisti za prava životinja koji traže da se hobotnica pusti na slobodu. Članovi organizacije PETA Germany kažu kako Paul također treba imati priliku slaviti. "Kako bi Paul također mogao slaviti u subotu, a ne samo nogometni fanovi, PETA Germany traži da ga se oslobodi", piše u njihovoj izjavi.

"Prisiljen je boraviti u malenom akvariju, a mi mislimo da bi mu bilo sasvim dobro u moru. Hobotnice su među najinteligentnijim beskralježnjacima. Sposobne su za kompleksne misaone procese i imaju kratkoročno te dugoročno pamćenje. Mogu koristiti oruđe, učiti promatranjem i imaju različite osobnosti, a posebno su osjetljive na bol", kaže morska biologinja Tanja Breining iz PETA-e. Glasnogovornica parka Sea Life gdje Paul živi kaže kako bi on najvjerojatnije umro da ga se pusti. "Životinje rođene u zarobljeništvu navikle su da ih se hrani i ne znaju same naći hranu. On bi najvjerojatnije umro", kaže tvrdi glasnogovornica.

Pročitajte više