Violić poziva na bojkot ministra: Očajna sam jer ću do kraja života morati živjeti u šupku svijeta

Foto: Facebook

POLITIČKA SITUACIJA u Hrvatskoj svakim se danom mijenja. I dok neke sve to zabavlja, drugi više ne mogu šutjeti. Jedna od njih je i poznata domaća glumica Nina Violić koja je na svojem Facebook profilu javno pozvala na apel.

"Nije mi smiješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledati iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla. Tjeskoba me valja već nekoliko dana. Nije zajebancija. Čak ni registar izdajnika nije mi zabavan. Sve je realno i sve je gore nego u najcrnjoj mori", poručila je Nina te dodala:

"Očajna sam što ću sve do smrti živjeti u šupku svijeta i što se nikad ništa neće promijeniti. Naša djeca isto. Njihova djeca isto. Gonite se u tri pičke materine cijela fašistička Evropa i naša primitivna prčija! Nisam odavde!".

Nina je uvijek bila poznata po svojem jasnom izražavanju mišljenju, a novi ministar kulture očito joj nikako nije sjeo - baš kao i mnogima koji su se pobunili protiv njega. 

Nije mi smješno. Po prvi put nisam sposobna ovo što se događa gledat iz nekog drugog neobaveznog iščašenog ugla....

Posted by Nina Violic on Monday, January 25, 2016


Na njezin komentar na Facebooku uključili su se i mnogi drugi kolege poput Leona Lučeva, Lucije Šerbedžija, Kristijana Beluhana, Viktora Drage te mnogih drugih.

"Ako se sve institucije u kulturi dignu imamo šanse. Ali nisu se sve oglasile. Manjina se oglasila. Eto. Što mogu promijeniti? Mi smo manjina. U demokraciji to znači pušite kurac. Možemo javno reći što mislimo što znači da se ne bojimo i tu je kraj. Jedino ako ne predlažeš terorističku brigadu. Onda imaš šanse", poručuje Nina koja poziva na bojkot novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića kojeg je na novu poziciju postavio HDZ.



Povjesničar na Institutu Ivo Pilar široj javnosti do sada bio prilično nepoznat. Hasanbegović je, uz to, predsjednik Nadzornog odbora Počasnog blajburškog voda te suradnik različitih inicijativa za utvrđivanje žrtava poratnog komunističkog terora, posebice među muslimanima u BiH.

Pažnju javnosti privukao je u svibnju 2015. godine kad je gostujući u emisiji Otvoreno na HRT-u negirao hrvatski Ustav i antifašizam izjavivši kako "antifašizam nije u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava".

Pročitajte više