Viralni govor američkog admirala: "Želite mijenjati svijet? Ujutro pospremite krevet"

Screenshot: TikTok

UMIROVLJENI admiral William McRaven, koji je vodio operaciju protiv Osame bin Ladena, 2014. godine održao je uvodni govor za studente koji su diplomirali na Sveučilištu Texas. Njegov govor godinama se dijeli društvenim mrežama i ima milijune pregleda i lajkova.

Prisjetio se početaka svoje vojničke karijere i - pospremanja kreveta. Opisao je kako su nadređeni svako jutro pregledavali krevet "novaka". Posteljina je morala biti uredno nategnuta, deka presavijena, a jastuk savršeno ravan. "To nam je tad izgledalo pomalo smiješno, posebno jer smo se mi pripremali za to da budemo ratnici, ali u važnost ovog jednostavnog čina više sam se puta uvjerio", rekao je.

@goal.cast “Star off by making your bed” 👊 William H. McRaven #admiralmcraven #mcraven #williammcraven #motivation #motivationalspeeches #motivationalwords #fy #fyp ♬ original sound - Goalcast

"Ako svako jutro pospremite krevet, obavit ćete prvi zadatak dana. To će vam dati mali osjećaj ponosa i potaknut će vas da obavite još jedan zadatak pa još jedan i još jedan... Do kraja dana, taj jedan odrađen zadatak pretvorit će se u mnogo odrađenih zadataka. Pospremanje kreveta također će vam pokazati da su male stvari u životu važne. Ako ne možete odraditi male stvari kako treba, nikada nećete odraditi velike stvari kako treba", zaključio je.

"I ako slučajno imate grozan dan, vratit ćete se kući u krevet koji je napravljen - koji ste vi napravili - a pospremljen krevet vam daje ohrabrenje da će sutra biti bolje. Ako želite promijeniti svijet, počnite s namještanjem kreveta", dodao je.

Pročitajte više