9 milijuna pregleda: Francuz mirno jeo sendvič usred sukoba prosvjednika i policije

Screenshot: Twitter

DRUŠTVENIM mrežama širi se viralni video iz Francuske koju je preplavio val nasilnih prosvjeda nakon policijskog ubojstva 17-godišnjeg tinejdžera u predgrađu Pariza. 

Uživao u svom sendviču 

Na videu, za koji se pretpostavlja da je snimljen u pariškom predgrađu, mogu se vidjeti deseci prosvjednika kako bacaju projektile na policiju, dok velika vatra gori između njih šaljući oblak dima u zrak. 

Usred tog kaosa, tip je sjeo na klupu i mirno jeo svoj sendvič, a video koji je objavljen 30. lipnja brzo je postao viralan, prikupivši 9.3 milijuna pregleda. 

"Normalna ljetna aktivnost u Francuskoj" 

Naravno, nije dugo trebalo da krene sprdnja na Twitteru. Neki su pohvalili njegovu smirenost, a mnogi su komentirali kako je ova scena "tipična za Francuze". 

"Normalna ljetna aktivnost u Francuskoj: osoba ležerno jede svoj sendvič usred nereda protiv policije", napisao je jedan tviteraš. 

"Kada u Parizu kupite baguette, svi znaju da ga smijete pojesti do kraja gdje god želite", komentirao je drugi. 

Podsjetimo, slična scena proširila se društvenim mrežama u ožujku kada je tijekom masovnih prosvjeda protiv mirovinske reforme dio Francuza odlučio ignorirati kaos i uživati u večeri na francuski način

Pročitajte više