Vjernica postala predmet sprdnje zbog suludog odgovora na pitanje boji li se virusa

Screenshot: Twitter

AMERIKANKA koju je novinar pitao zašto ide na misu postala je predmet sprdnje na društvenim mrežama nakon što je odgovorila da se ona ne može zaraziti virusom jer je prekrivena Isusovom krvlju.

Prošli tjedan gradonačelnik Monroea u Ohiju zatražio je od pastora crkve Solid Rock da prestanu održavati mise u nedjelju kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. "Imajte na umu da okupljanje velikog broja ljudi samo povećava brzinu kojom se ovaj virus širi", napisao je gradonačelnik.

CNN je pitao nekoliko vjernika zašto i dalje odlaze na vjerske obrede usprkos gradonačelnikovim vapajima da ostanu doma, a jedna od njih imala je poprilično smiješno objašnjenje.

"Jeste li zabrinuti da biste mogli zaraziti druge ljude ako se zarazite?" pitao je novinar ženu koja je bila na putu u crkvu. "Ne, ja se ne mogu zaraziti jer sam prekrivena Isusovom krvlju", odgovorila je žena te zatim to i ponovila. Snimku je samo na Twitteru pogledalo više od 10 milijuna ljudi.

Nažalost, ona nije jedina koja misli da će je od bolesti spasiti to što je prekrivena Isusovom krvlju.

Crkva je objavila priopćenje da će nastaviti obavljati crkvene službe usprkos pozivima da se crkve zatvore tijekom trenutne krize.

Pročitajte više