Vlasnica najboljeg tijela na svijetu dugo se nije mogla zaposliti u svijetu mode

Foto: Instagram

ZA britansku manekenku i glumicu Kelly Brook znanstvenici su prije nekoliko godina zaključili da je vlasnica idealnog ženskog tijela sa savršenom figurom, a magazin FHM proglasio ju je najseksi ženom svijeta.

Studija je u razmatranje uključila visinu, težinu, dužinu kose i oblik lica. "Ova žena je potpuno prirodna i znanstveno savršena", poručili su tada autori studije. Studija je otkrila da se BMI od 18.85 s mjerama 93-61-87 cm smatra idealnim. Prema dostupnim podacima, Kelly je tada bila visoka 168 centimetara, a njene mjere su bile 99-63-91, čime je bila najbliže idealu. Dodatni plus, prema autorima studije, bio je i to što se nije podvrgavala estetskim operacijama.

"Muž mi je pomogao sa samopouzdanjem"

Kelly danas ima 43 godine, a početkom godine otkrila je da se nikad nije bolje osjećala u svojoj koži. "Mene su fotografirali skoro svakog dana života i zaista mogu vidjeti dokaze tih nesretnih vremena. Pogledam svoje stare slike i kažem: 'Oh, tada sam bila stvarno mršava', a onda se sjetim da sam bila mršava jer mi se tada nešto dogodilo", rekla je za britanske medije.

"Kad prolaziš kroz prekide i takve stvari, to ti se odrazi na prehrani. Najjadnija sam bila kad sam bila najmršavija", dodala je. Danas je u braku s Jeremyjem Parisijem, koji joj je, tvrdi, uvelike pomogao sa samopouzdanjem.

"Nije slučajnost da sam najsretnija u svom tijelu sad kad sam udana, kad radim ono što volim s ljudima koji su mi dragi, kad sam nešto starija i zrelija i kad je općenito u mojoj obitelji sve dobro i svi su zdravi", smatra danas.

Zbog oblina imala probleme u modnoj industriji

Prošle godine požalila se u intervjuu za magazin Fabulous na probleme koje je imala u modnoj industriji zbog svojih oblina. Navela je da se zbog svojeg izgleda dugo osjećala kao autsajderica u svijetu mode i često je odustajala od odlaska na castinge.

Otkrila je da su joj na prvoj probi za neko snimanje, kada je imala samo 14 godina, dali grudnjak namijenjen trudnicama. U gotovo tri desetljeća u poslu mnoge su joj prilike izmaknule jer su modni šefovi željeli isključivo mršave modele.

"Oduvijek sam voljela raditi s modnim dizajnerima, s modnim brendovima, no rijetki su bili otvoreni za suradnju sa mnom zbog mojeg izgleda. Žene poput mene nisu im odgovarale", rekla je Kelly pa dodala: "Modna industrija se, srećom, promijenila. Prije niste mogli naći glamurozno donje rublje i kupaće kostime ako trebate grudnjak s košaricom većom od C."

Dizajnirala kolekciju namijenjenu ženama s oblinama

Mediji su često pisali kako se udebljala, ali otkrila je da je to nije pretjerano živciralo. "Važno je voljeti sebe. Nisam mršava i ne izgladnjujem se. Moj režim glasi: što više hodanja, redoviti posjeti saunama za rješavanje toksina iz organizma, puno vode i, što je najvažnije, puno seksa za kondiciju", poručila je tom prilikom.

Manekenka je 2018. dizajnirala kolekciju odjeće za britanski brend New Look. Želja joj je bila kreirati liniju u kojoj se žene s oblinama ne moraju sramiti svog tijela, nego ih mogu slaviti, a istodobno biti lijepo odjevene.

Ashley Graham dobila titulu najseksi žene

Inače, časopis Maxim proglasio je plus size model Ashley Graham najseksepilnijom ženom svijeta u 2023. godini.

Maxim je tradicionalno objavio svoju godišnju listu Hot 100 za 2023. godinu, na kojoj je popisao najuspješnije i najljepše žene u industriji zabave, sporta i pop kulture. Na vrh su stavili Ashley Graham, jedno od najpoznatijih imena plus size pokreta. "Ashley je hodajuće umjetničko djelo. Da je Botticelli danas živ, ona bi bila njegova Venera", zaključili su.

Pročitajte više