Vlasnica "trudne kuće" objasnila nam je zašto je sagradila kuću oko kuće

Foto: Mirela Suljović

U SLAVONSKOM BRODU nalazi se zaista neobična građevina. Velika kuća u kojoj se nalazi druga, manja kuća.

Fotke "trudne kuće" brzo su obišle društvene mreže, a mi smo kontaktirali vlasnicu Mirelu Suljović i zamolili je da nam objasni o čemu se radi.

"Ja već devet godina vodim ugostiteljski objekt u Slavonskom Brodu i s ovim namjeravam napraviti nešto novo i revolucionarno. Nešto čega do sad nije bilo u Hrvatskoj", ispričala je Mirela za Index.

Objasnila je da je mala kuća stara preko sto godina i da je nisu htjeli srušiti.

"Prethodna vlasnica je jedna baka i nismo htjeli rušiti njenu sentimentalnu vrijednost", kaže Mirela.

Umjesto toga odlučila ju je pretvoriti u nešto što do sad nije viđeno: "trudnu kuću".

"Htjeli bismo ponuditi jednu drugačiju vrstu usluge, dati nešto novo. Nismo još do kraja odlučili koja će biti tema, no ako se bude radilo o 'trudnoj kući' namjeravamo uvesti pogodnosti za trudnice, konobare obući kao medicinsko osoblje i slično", otkrila nam je ona.

U ponudi će imati domaću slavonsku i balkansku hranu: gril, tjesteninu, riječnu ribu, pizze; te hladna predjela tipična za Slavoniju: domaći sir i vrhnje, kulen i čvarke. Hranu će nabavljati, kaže Mirela, u suradnji s OPG-ovima.

Osim široke ponude hrane, najavila je da će osigurati i zabavan sadržaj poput izvođenja slavonske glazbe, sevdaha ili gostovanja dalmatinskih klapa, a bit će i sadržaja za najmlađe.

"Želim dokazati da se može uspjeti i na ovim prostorima iz kojih se toliko ljudi odseljava", zaključila je Mirela koja otvorenje restorana najavljuje za studeni ove godine.  

Pročitajte više