Vlatka Pokos brani Ninu Kraljić: I sama sam se konstantno s tim suočavala

Foto: Instagram/Goran Kovacic/PIXSELL

VLATKA POKOS podržala je Ninu Kraljić nakon što je ova otkazala svoj nastup na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini jer ne želi pjevati besplatno, a zatim svoju odluku obrazložila u podužoj objavi na društvenim mrežama. 

"Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim", piše Vlatka. 

"Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za njihovu organizaciju, a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik, a eksploatira organizator festivala. Dakako, očekuju se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura - sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent. Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj", zaključila je. 

Podsjetimo, Nina Kraljić došla je u fokus javnosti nakon što se saznalo da je u posljednjem trenutku otkazala nastup na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, što su joj organizatori zamjerili. 

Nina je svoj odgovor objavila na Instagramu, poručivši organizatorima da iskorištavaju izvođače

Pročitajte više