Vlatka Pokos zbog imotskog krnje prozvala bivšu Miss Hrvatske Josipu Kusić

Foto: Instagram

IAKO trenutno živi i radi u dalekoj Kanadi, Vlatka Pokos ne propušta komentirati aktualnosti u domovini pa se tako ovaj put osvrnula na paljenje krnje koji predstavlja istospolni par s djetetom u Imotskom.

Prozvala je i javne osobe koje se nisu izjasnile protiv tog čina, a poimence je prozvala i bivšu Miss Hrvatske, Imoćanku Josipu Kusić za koju Vlatka tvrdi da je imotskog krnju nazvala šalom. 

"Iznenađena sam gromoglasnom šutnjom hrvatskih javnih osoba u vezi degutantnog događaja u Imotskom gdje se pod krinkom narodne tradicije otvoreno promovira mržnja protiv drugačijih i onih koji su u manjini. U javnom spaljivanju dvaju homoseksualaca s djetetom, očita aluzija na dvojicu hrabrih muškaraca koji se javno bore za svoje pravo na roditeljstvo, nije bilo ničeg niti smiješnog niti zabavnog. Bila je to demonstracija primitivizma, zatucanosti, neznanja i nazadnosti. Činjenica da se organizator, vrli Đuka, rado slika sa fašističkim simbolima i promovira ustaške 'vrijednosti' puno govori o samom događaju i poruci koju šalje. Zato, pozivam one koji lakonski ovaj degutantni cin nazivaju šalom, poput misice iz Imotskog Josipe Kusić, da dobro razmisle kakve ideje zastupaju. Da ne govorim o izjavama desno orijentiranih političara koji se, nažalost, nalaze u samom vrhu hrvatske vlasti. Čije rijeci imaju veliku težinu i utjecaj na hrvatsko društvo, na mlade ljude i njihovu budućnost", napisala je uz fotografiju zapaljenog imotskog krnje uz koju je dodala fotku organizatora spaljivanja Milivoja Đuke koji pozira pokraj kukastih križeva. 

U hashtagove je dodala riječi: primitivizam, nazadnost, bolesna mržnja, ali i pravo na roditeljstvo. 

Pročitajte više