Voditelj Top Geara progovorio o danima provedenim u komi, ispovijest dirnula fanove

Foto: YouTube

VODITELJ emisije Top Gear Richard Hammond doživio je tešku prometnu nesreću dok je snimao emisiju još 2006. godine i zbog nje je proveo čak dva tjedna u komi.

Užasna nesreća gurnula je voditelja u vegetativno stanje na neko vrijeme i činilo se na momente kako se možda neće izvući. Srećom, izvukao se i sada je za What Next podijelio svoje iskustvo sa stanjem kome. Ispalo je kako je Hammond dok je bio u komi imao veoma živopisan san o brdovitom nacionalnom parku u Engleskoj, Lake Districtu.

"Sanjao sam živopisan san"

"U bolnici, na intenzivnoj njezi, stvari nisu izgledale najbolje za mene, ali ja to nisam znao. Puno je morfija plutalo mojim tijelom. Kada sam se konačno probudio, rekao sam svojoj supruzi Mindy da sam sanjao jedan san. Jedan veoma živopisan san", započeo je Hammond i onda otkrio da je sanjao Lake District.

"U svom snu ja sam hodao brdima Lake Districta, nadgledajući Buttermere. Uživao sam šetajući, ali postepeno sam razvijao neki osjećaj kao da sam u nevolji. Taj osjećaj je samo rastao i rastao", ispričao je Hammond.

"Dok sam se penjao prema jednom drvetu, osjećaj nevolje je samo jačao i jačao, sve dok se nisam okrenuo. I onda sam se probudio", ispričao je Hammond.

"Supruga je vrištala i psovala"

Dok je on sanjao Lake District, njegova žena proživljavala je pravu dramu na intenzivnoj. Ispričala mu je kasnije kako su joj liječnici u to vrijeme govorili da se Richardu ne piše dobro i kako bi ga mogli izgubiti.

Njegova supruga pitala je može li ona pokušati probuditi ga vičući na njega, ako već drugo ne pomaže.

"I vikala je. Navodno je režala, vrištala, psovala i opominjala me da ne smijem umrijeti. I tada sam se ja trgnuo iz svog sna i probudio se", rekao je Hammond.

Richard danas tvrdi kako je spokojan što se tiče smrti jer pretpostavlja da će njegovi zadnji trenuci izgledati tako kako je sanjao. "Moje zadnje misli odvele su me negdje gdje sam sretan i gdje volim biti. I ta zadnja misao koju sam imao, sve i da sam preminuo, odjekivala bi u nedogled što se mene tiče. Cijelu vječnost. I ja bih u tom imao utjehu", kazao je Hammond i još naglasio.

"Ne bojim se ja ovog drveta, prolazim kraj njega redovito, i svaki put kada prođem kraj njega, znam da ću ovdje jednog dana doći", zaključio je.

Dirnuo je obožavatelje

Hammondova ispovijest jako je ganula njegove obožavatelje, koji su ostavili brojne komentare ispod videa, a izdvojit ćemo samo neke od njih.

"Nikada nisam očekivao da će me ovaj čovjek rasplakati", "Ne mogu vjerovati da smo tada zamalo izgubili ovu legendu. On i Clarkson oblikovali su moje djetinjstvo", "Svaka pohvala za Richarda što je podijelio svoje intimno iskustvo, mora da je bilo jako teško", "Ne možete osporiti hrabrost ovog čovjeka. Suočio se sa smrću i pobijedio je", "Kako mi je drago što si preživio, ti si čudesan čovjek", "Nisam očekivao ovako nešto, jako dirljivo svjedočanstvo."

Pročitajte više