Voditeljica izazvala zgražanje nakon što je ismijala dječaka koji je prešao Tetris

Foto/Screenshot: aGameScout/YouTube

Voditeljica Sky Newsa kritizirana je jer je rekla 13-godišnjaku koji je postao prva osoba u povijesti koja je pobijedila igru Tetris da "izađe van i udahne malo svježeg zraka". Jayne Secker, koja se posljednjih dana hvalila tinejdžersku senzaciju u finalu Svjetskog prvenstva u pikadu Lukea Littlera, optužena je da je "maloumna" zbog svojih primjedbi igraču Tetrisa Willisu Gibsonu.

Tijekom izvještaja o postignućima mladog tinejdžera na Sky Newsu Secker je rekla: "Kao majka rekla bih samo da se maknete od ekrana, izađete van, udahnete malo svježeg zraka. Pobijediti Tetris nije životni cilj."

Korisnici društvenih mreža njezine su komentare nazvali "samodopadnima", istaknuvši kako nije govorila na takav način o finalu Svjetskog prvenstva u pikadu između tinejdžera Lukea Littlera i prvaka Lukea Humphriesa, unatoč tome što su i oni briljirali u aktivnosti koja se odvija u zatvorenom.

"Kakva je to tužna, zlobna stvar za reći, pogotovo o djetetu"

"Godina je Gospodnja 2024., a Sky News još uvijek govori ljudima koji igraju videoigre da izađu van i udahnu malo svježeg zraka, na isti dan kada hvale 16-godišnjeg igrača pikada", napisao je na X-u gaming novinar Chris Scullion.

Druga je osoba dodala: "Znam da joj vjerojatno to nije bila namjera, ali kakva je to tužna, zlobna stvar za reći, pogotovo djetetu. U ranim godinama imao sam roditelja koji je umanjivao moja postignuća. Budite oprezni s riječima. Budite bolji."

"'Pobijediti Tetris nije životni cilj.' Za tebe, Sandra. Koliko si ti postavila svjetskih rekorda s 13 godina? Kakav malodušan, samozadovoljan i užasan način omalovažavanja uspjeha ovog djeteta. Kao majka bila bih super ponosna. Ovo je zahtijevalo vještinu i odlučnost, briljantan posao!" komentirala je jedna korisnica.

Trebalo mu je samo 38 minuta da prijeđe kultnu igru

Podsjetimo, tinejdžer iz Oklahome postao je prvi igrač koji je pobijedio Nintendovu klasičnu videoigru Tetris 34 godine nakon njezina izlaska. Willis Gibson je na svom YouTube kanalu objavio video trenutka kada je dosegao razinu 157, što je dovelo do pada igre. Trinaestogodišnjak je pao natrag u stolicu i izjavio: "Onesvijestit ću se, ne osjećam prste."

Trebalo mu je samo 38 minuta da prijeđe kultnu igru. Zanimljivo je da su do prije nekoliko godina igrači vjerovali da je moguće igrati samo do razine 29, piše BBC. Do prošlog mjeseca samo je umjetna inteligencija uspjela doći do pravog kill screena igre, odnosno ekrana koji se pojavljuje kada igrač dosegne razinu koja uzrokuje rušenje igre.

Na kraju njegove 38-minutne pobjedničke sesije Willisov zaslon se srušio i blokovi su prestali padati. Tinejdžer, koji se na YouTubeu zove Blue Scuti, igra Tetris ​​od svoje 11. godine i natjecao se na nekoliko turnira u igrama. "Kada sam počeo igrati ovu igru, nisam očekivao da ću ikada srušiti igru ​​ili je pobijediti", napisao je na svom YouTube kanalu.

Pročitajte više