Voditeljica saznala da ima rak dojke i poslala važnu poruku svim ženama

Foto: Instagram

BRITANSKA voditeljica Julia Bradbury otkrila je da se bori s rakom dojke i poslala važnu poruku svima.

"To vam zauvijek promijeni svijet u trenu", kaže za Daily Mail 51-godišnja Julia. "Nema priprema za te riječi. Čujete riječ 'rak' i vaš mozak kao da eksplodira", dodaje. 

"Okrutna stvar kod ljudskih bića je to što smo mi jedina stvorenja na planeti koja znaju da će umrijeti. Svi živimo u nadi da ćemo imati miran kraj u svojim krevetima, da ćemo u tom trenutku već imati djecu i unuke ili da ćemo ispuniti bilo koju misiju koju u životu izaberemo. Ali riječ 'rak' je toliko ružna da vas natjera da pomislite na ono najgore - užasnu smrt. To je stvarnost", priča Julia, koja sljedećeg mjeseca ide na mastektomiju.

Početkom listopada bit će joj uklonjena lijeva dojka u kojoj se nalazi tumor velik šest centimetara. Kirurzi će uzeti i tkivo iz njenih limfnih čvorova kako bi utvrdili je li se bolest proširila.

"To je nepravedno. Moram se nadati da je kod mene rak otkriven dovoljno rano. Mastektomija je strašna stvar koju treba proći, ali to znači da ću živjeti i biti tu za svoju djecu. Rak ima toliko faza, sama dijagnoza nije sve. Trenutno sam jednostavno fokusirana na operaciju jer ne znam kako ću se osjećati, kako ću se nositi s oporavkom, kako će život nakon toga izgledati", iskrena je.

Julia je tumor otkrila tijekom redovne mamografije na koju je odlazila jednom godišnje nakon što je napipala kvržicu na dojci. Tad se ta kvržica pokazala benignom, no ljetos su je dočekale drugačije vijesti. 

Najteže joj je bilo pri pomisli na djecu, kaže.

"Dobro su to prihvatili. Rekla sam im da pitaju što god žele, kad god žele, ali teško je to odrediti - koliko iskren biti s djecom a da ih ne uplašite? Kći me upitala: 'Mamice, mogu li te još uvijek zagrliti?' Rekla sam: Da, draga, sad mi tvoji zagrljaji trebaju više nego ikad", prisjetila se.

Ima važnu poruku za sve žene.

"Moramo, moramo, moramo ići na pretrage i potražiti pomoć. Strah od dijagnoze mogao bi vas ubiti. Zato naučite što trebate tražiti na sebi i provjerite, provjerite, provjerite. Liječnici su stručnjaci, ali samo vi možete pritisnuti kvržicu, znati kakav je osjećaj i zaključiti da biste trebali učiniti nešto po tom pitanju", zaključila je.

Pročitajte više