Volite Pixarove crtiće? Ovo će vas razveseliti

Foto: Press

ONI KOJI imaju klince vjerojatno vrlo dobro znaju da je odlazak na bilo koji Pixarov crtić podjednako zabavno iskustvo i za djecu i roditelje, a čak i ako niste roditelj vjerojatno ste svjesni da su Pixarovi animirani filmovi jedina konstanta kvalitete u kategoriji holivudskih blockbustera.

Studio koji je osnovan prije 30 godina u posljednjih dvadesetak godina teško da je imao neki veći podbačaj, a čak i rijetke slabije projekte kao što su "Cars" ili "The Good Dinosaur" ni u ludilu ne bismo mogli nazvati promašajima jer u najgorem se slučaju radi o slabijim crtićima u uspodredbi s ostalim Pixarovim crtićima.

A u njihovom je slučaju letvica postavljena visoko (čak i kada govorimo o kratkim crtićima).

Njihov posljednji hit, "Finding Dory" oduševio je ne samo kritičare već i publiku pa je drugi najuspješniji Pixarov film koji je na svjetskim blagajnama zaradio preko milijardu dolara. Stoga, nije preveliko iznenađenje da se svaki novi crtani film iz ovog studija očekuje s velikim nestrpljenjem.

Pitanje je što je sljedeće, a odgovor možete pronaći u nastavku.

Cars 3 (16. lipnja 2017.)

Prema mnogima franšiza "Cars" možda je i najslabiji serijal koji je studio izbacio, ali to očito ne znači slabu prođu na kino blagajnama (oba nastavka zaradila su preko milijardu dolara, a to ne uključuje popratne sadržaje kao što su igračke, odjeća, pribor za školu i slično). Uslijedila su i dva spin offa (Planes i Planes: Fire & Rescue), a Pixar se s trećim nastavkom vraća korijenima.

Čelni čovjek Pixara, John Lasseter, najavio je nove likove i lude utrke, ali i bolju priču: "Radi se o jako emocionalnoj priči po mnogočemu sličnoj onoj iz prvog dijela. Radi se o odnosu Lightninga McQueena i Doca Hudsona". Budući da je Paul Newman koji je posudio glas Hudsonu preminuo 2008., u nastavku će mu glas posuđivati netko drugi.

Coco (22. studenog 2017.)

Od svih trenutno poznatih projekata, Coco je jedini potpuno novi projekt s nikad prije viđenim likovima, a originalna priča prati događaje vezane uz meksički Dan mrtvih.

Radnja prati 12-godišnjeg Miguela koji odluči organizirati nevjerojatno obiteljsko okupljanje na kojem će se pojaviti i živi i mrtvi članovi obitelji. Budući da glavni lik sa sobom nosi gitaru, postoji velika mogućnost da će glazba u crtiću imati centralno mjesto. No, hoće li ovo biti prvi Pixarov raspjevani crtić, još uvijek ne znamo. Režija je u rukama Leeja Unkricha i Darle K. Anderson koji su prije ovog radili na "Toy Story 3", inače, najvećem Pixarovom hitu.

Incredibles 2 (15. lipnja 2018.)

Prošlo je 13 godina otkad je obitelj super junaka oduševila svijet, a morat ćemo pričekati još dvije da vidimo u kakve su se probleme u međuvremenu uvukli.

Nažalost trenutno postoji vrlo malo informacija. Ono što možemo očekivati je više Jack-Jacka, bebe koja je na kraju prvog dijela otkrila nevjerojatne super moći. Najmlađi član obitelji Parr ujedno bi mogao biti i najmoćniji član pa to otvara niz mogućnost. Redatelj Brad Bird nije otkrivao previše, ali rekao je da se crtić neće previše oslanjati niti baviti rastom popularnosti Marvelovih blockbustera koji su u međuvremenu preplavili tržište.

Samuel L. Jackson potvrdio je da se njegov lik, Frozone, također vraća.

Toy Story 4 (21. lipnja 2019.)

Prvi je oduševio, drugi je bio malo zbrzan, a treći je ponovno razvalio. Mnogi su vjerovali da je to "to" što se priče o igračkama tiče, ali John Lasseter očito ne misli da je priča potrošena jer za tri godine stiže i četvrti nastavak o plastičnim prijateljima koji su u trećem dijelu promijenili vlasnika.

Iako se trebao pojaviti idućeg ljeta, ekipa iz Pixara odlučila je pomaknuti datum dvije godine kasnije kako bi odradila što bolji posao.

Lasseter tvrdi da će četvrti dio biti romantična komedija, a radnja prati ljubavnu priču Woodyja i Bo Peep i inspirirana je onim što se Lasseteru dogodilo u braku. Inače, Bo Peep se nije pojavila u trećem nastavku pa ćemo 2019. doznati što se s njom događalo u međuvremenu. Što se scenarija tiče, za njega će se, osim provjerene Pixarove ekipe, pobrinuti i sve prisutniji duo, Rashida Jones i Will McCormack.

Dva nenaslovljena projekta (13. ožujka 2020. i 19. lipnja 2020.)

Nemaju naslove, ali imaju datum izlaska. Nekima bi se ovo moglo učiniti neobičnim, ali tako stoji na Disneyjevom kalendaru. Doduše, Pixar nikada nije izbacivao crtiće u tako kratkom razmaku, ali očito vjeruju da to neće previše utjecati na njihov uspjeh.

Nadajmo se da ćemo uskoro dobiti više informacija jer Pixar je najavio čak četiri potpuno nova projekta koja bi se trebala pojaviti nakon nastavaka "Incrediblesa" i "Toy Storyja". Naravno, to ne znači da će svi najavljeni projekti biti realizirani. Navika studija je da ne izlazi s poluproizvodima pa čak i na prvu loptu obećavajući projekti kao što je bio simpatični "Newt", bivaju ugašeni ako ekipa zaključi da priča nije dovoljno snažna.

Pročitajte više