Vraća se jedan od najpoznatijih magazina bivše Juge (i još uvijek ima golu ženu na naslovnici)

 Foto: Press/Oglasnici

MAGAZIN Start bio je jedan od najpoznatijih časopisa u Jugoslaviji, a čitatelji diljem bivše države su uživali u dozi golotinje koju im je redovno donosio na naslovnicama i duplericama.

No, čini se da će Hrvati ponovno moći u uživati u Startu, samo u nešto novijem obliku. Start mnogi pamte kao svjetionik onog doba, kao suputnika koji je promovirao dobre vibracije, ultimativne tekstove, senzacionalne fotografije, liberalne zapadnjačke standarde... Takav smo Start i mi zamislili. Ipak, naš je bitno drugačiji, prilagođen novom vremenu, standardima, tehnologijama, novim generacijama", stoji u priopćenju novog magazina koji izlazi 14. veljače.

Čini se da nisu odustali od onog zbog čega je legendarni Start ostao u pamćenju mnogih, golotinji na naslovnici, pa je i na naslovnici novog Starta razgolićena žena, ovog puta glumica Tihana Lazović.

Start je pokrenut 1969. kao automobilistički magazin, a mnogi su ga nazivali domaćom inačicom Playboya. Među ekipom koja je radila na legendarnom Startu bili su i Ivo Pukanić te Denis Kuljiš, a mogle su se tu pronaći i fotke razgolićenih žena koje je snimio Ivo Sanader.

"Naš cilj je podržavati i isticati prave vrijednosti, ljude koje su na površinu iznjedrili rad, pamet, moralnost, poštenje, uspješnost, sposobnost, dokazanost u stvarnome životu... A kakvog sve to ima smisla ako nema prostora za zabavu, prekrasne modne editorial, automobile, moderne tehnologije, kulturu, znanost...", poručili su.

Start se ugasio 1990. godine, a hoće li mu ovaj novi biti zaista dostojan nasljednik, tek će se vidjeti.

Pročitajte više