Vraća se legendarna Nokia, procurili svi detalji o novim modelima

Foto: Press

KOMPANIJA koju su još prije nekoliko mjeseci osnovali bivši zaposlenici Microsofta i Nokije krajem godine započinje s prodajom mobilnih uređaja pod Nokijinim brandom.

Tržištem mobilne telefonije devedesetih dominirala je finska Nokia, no kako se nisu na vrijeme uspjeli prilagoditi novitetima na tržištu koje je donio Apple s iPhoneom, prodaja njihovih telefona rapidno je padala.

Analitičari su vjerovali kako se spas nalazi u Androidu, no oni su odlučili na suradnju s Microsoftom što je bio početak njihova kraja. Nokia nije uspjela konkurirat Appleu, Samsungu i drugim velikim tvrtkama što je dovelo do otkaza za većinu zaposlenika.

Dio njih , uključujući mnoge direktore osnovao je novu mobilnu kompaniju – HMD, a zahvaljujući dogovoru o licenciranju s kompanijom Nokia Technologies, za svoje mobilne uređaje moći će koristiti Nokijin brand.

Do kraja godine HMD planira predstaviti tri ili četiri mobilna uređaja koja će raditi na Androidu, a osim mobitela u planu je i tablet, prenosi PC World.

Telefoni će imati ekrane dijagonale 5,2 inča (13,2 cm) odnosno 5,5 inča (14 cm),  a pokretat će ih Qualcommov Snapdragon 820 procesor, imat će 22,6 MP kameru, a bit će i vodootporni.

 

Pročitajte više