Vraćena mogućnost ocjenjivanja filma Dara iz Jasenovca na IMDb-ju

Screenshot: YouTube

PLATFORMA IMDb je ponovno omogućila ocjenjivanje filma Dara iz Jasenovca nakon što ga je zbog prepucavanja Srba i Hrvata prije par dana onemogućila.

Film će danas biti premijerno prikazan u Chicagu, Atlanti, Dallasu, Miamiju i Houstonu stoga ne čudi da je IMDb upravo uoči toga ocjenjivanje opet omogućio. S 9.3 na vrhuncu prepucavanja ocjena je sad pala na i dalje visokih 8.7.

Podsjetimo, srpski film Dara iz Jasenovca režisera Predraga Antonijevića, koji je nominiran za Oscara ove godine, podigao je puno prašine u regiji kad su se Srbi i Hrvati počeli prepucavati u osvrtima tog filma. Srbi su davali čiste desetke, a Hrvati jedinice, pa je IMDb tome odlučio privremeno stati na kraj kako javna ocjena ne bi bila potpuno nerealna uoči premijernog prikazivanja filma.

U međuvremenu ga je kritičar Los Angeles Timesa, Robert Abele, recenzirao i to s prilično negativnim ishodom. "Kad postoji scena u kojoj se nacist naježi na prizor neposrednog sadizma prema srpskim zatvorenicima od strane Hrvata u savršeno ispeglanim uniformama, znaš da si na teritoriju političke agende", napisao je.

Pročitajte više