"Vremena su se promijenila": Kultna scena iz Simpsona odlazi u prošlost

Foto: Press

Nakon 34 godine emitiranja i više od 750 epizoda animirane serije The Simpsons, scenaristi su odlučili napraviti jednu veliku promjenu vezanu za lik Homera.

Naime, Homer koji je u seriji prikazan kao patrijarhalni otac, u jednoj od epizoda 35. sezone rekao je da su se vremena promijenila i da on više neće daviti svog sina Barta, a ta scena je jedna od najčešćih situacija koja uključuje njih dvojicu. Scene u kojima Homer galami i davi svoje najstarije dijete tako što mu čvrsto stisne vrat do te mjere da Bart isplazi jezik sada, čini se, odlaze u prošlost.

Novo izdanje jedne od najpoznatijih animiranih serija svih vremena pokazalo je da su se Simpsoni spremni mijenjati zajedno s vremenom i društvenim okolnostima, pa tako Homer više neće biti nasilan otac. Premda je to jedno od najprepoznatljivijih obilježja Homerove i Bartove dinamike oca i sina, često korištena scena davljenja bila je nerijetko na meti kritika zbog svoje brutalnosti.

Međutim, u trećoj epizodi 35. sezone, pod nazivom McMansion & Wife, Homer izjavljuje da je promijenio svoje ponašanje kada on i njegova žena Marge posjete svog novog susjeda Thayera. Kad se Homer susjedu predstavi rukovanjem, Thayer primjećuje kako je Homerov stisak čvrst. "Vidiš, Marge, davljenje dječaka se isplatilo. Šalim se, ja to više ne radim. Vremena su se promijenila", kaže Homer.

Epizoda je prvi put emitirana 22. listopada, ali su gledatelji tek nekoliko dana kasnije počeli raspravljati o ovoj sceni. Većina fanova oduševljeno je prihvatila promjenu lika. Inače, posljednji put kada je Homer prikazan kako davi Barta bilo je u 31. sezoni, koja se emitirala tijekom 2019. i 2020. godine.

U međuvremenu je jedan od kreatora ovo dematirao. Vijest pročitajte ovdje.

Pročitajte više