Vrhovni sud odbacio reviziju slučaja Billa Cosbyja, neće odgovarati za zlostavljanje

Foto: Profimedia

VRHOVNI sud je u ponedjeljak ostavio na snazi ​​mišljenje najvišeg suda Pennsylvanije kojim je poništio presudu za seksualni napad komičaru Billu Cosbyju, odbivši zahtjev tužitelja da preispitaju odluku.

Kevin Steele, tužitelj okruga Montgomery u Pennsylvaniji, zatražio je od suda u studenom 2021. da preispita odluku vrhovnog suda ove savezne države o poništenju kazne protiv glumca zbog inkriminirajućeg svjedočenja koje se smatra suprotnom kaznenom pravu, prenosi CNN.

Bill Cosby osuđen je 2018. na minimalnu kaznu zatvora od tri godine zbog seksualnog zlostavljanja Andree Constand, zaposlenice Sveučilišta Temple u Philadelphiji, iz 2004. Prvi tužitelj odlučio je da neće kazneno goniti Cosbyja, koji je tijekom svjedočenja priznao da je neprimjereno dodirivao Andreu nakon što joj je dao snažan sedativ bez njezinog pristanka.

Ovo svjedočenje je korišteno protiv njega tijekom kaznenog suđenja kada je novi tužitelj, Kevin Steele, odlučio ponovno pokrenuti slučaj godinama kasnije, a Cosby se zbog toga žalio na presudu. Cosbyja je za seksualno zlostavljanje optužilo 60 žena, ali se njihovi slučajevi smatraju zastarjelima pa za njih glumac neće odgovarati.

Pročitajte više