Vučićev tabloid nasjeo na satirični crtić: "Bolesno, ustaškom ludilu nema kraja"

Foto: Youtube/Informer

SRPSKI tabloid Informer, blizak tamošnjem predsjedniku Aleksandru Vučiću, objavio je vijest o animiranom filmu koji je prije dva dana objavljen na YouTubeu. Crtani film o Kninu i štakorima, naslov je šaljivog videa o kojem je Informer objavio potpuno ozbiljnu vijest, navodeći kako se radi o pravom crtanom filmu za djecu o Domovinskom ratu.

"U skandaloznom animiranom filmu Domovinski rat za najmlađe govori se o kraljevskom gradu Kninu u kome su štakori dugo godina živjeli kraj ljudi, a onda su odlučili 'da svi štakori moraju živjeti u jednoj čistoj štakorskoj državi pa su počeli maltretirati ljude', aludirajući da su štakori Srbi koji su počeli maltretirati Hrvate", piše u objavljenom članku.

"U ovoj bolesnoj animaciji veličaju ustaškog izvođača Marka Perkovića Thompsona, a ismijavaju srpsku tragediju, kada je u hrvatskoj vojnoj akciji Oluja protjerano 250.000 Srba, koji su iz 'lijepe njihove' bježali na traktorima spašavajući živu glavu", piše Informer. 

Naime, u pitanju nije hrvatski animirani film, nego stari crtić iz čuvene produkcije Silly Symphony, koji smo nekada često mogli vidjeti na televizijama. Napravljen je po čuvenoj priči o sviraču koji odvodi miševe iz grada uz pomoć svoje Čarobne frule. Samo što su u ovom filmu nadograđeni tekst, narator i pjesme.

Informer je kasnije objavio i tekst pod naslovom "Europska unija ponovno nije reagirala na najgore ustaške prijetnje".

"U Bruxellesu jučer nitko nije ni pomislio osuditi crtani film objavljen u Hrvatskoj, a u kome su Srbi protjerani u akciji Oluja prikazani kao štakori koje je ustaški pjevač Thompson svojom 'čarobnom frulom' strpao u traktor i zauvijek otjerao iz Srbije", piše u članku Informera koji je danas objavljen.

Inače, video je najprije objavljen na Facebook stranici Pretjerivač, poznatoj satiričnoj stranici iz Hrvatske koja se često bavi najosjetljivijim temama i kroz brutalan humor ismijava stvarnost. Na stranici se često ismijavaju hrvatska nogometna reprezentacija, "domoljublje HDZ-a", Zdravko Mamić, Velimir Bujanec, Hrvati iz Hercegovine…

Stranica je to koja je ismijavala pojave u Hrvatskoj, pa kad je riječ i o nacionalizmu. U videu se očito ismijava i pjevač Marko Perković Thompson čija je pjesma Anica - Kninska kraljica napravljena na istu melodiju kao četnička pjesma o popu Đujiću koju Thompson i "svira" u crtiću.

Pročitajte više