"We are the world": Nasljednici Band Aida iz osamdesetih pjevaju za Haiti

EMINENTNA imena iz filmske i glazbene industrije okupili su se u još jednom "Band Aid" projektu i snimili remake popularne pjesme "We are the world" snimljene davne 1985.

Remake hita iz 1985. snimljen za pomoć žrtvama Haitija

Neki od izvođača koji su zamijenili originalnu postavu koju su prije 25 godina činili Bob Dylan, Steve Wonder, Tina Turner i Michael Jackson su Lil´ Wayne, Snoop Dogg, Nicole Scherzinger, Barbra Streisand, Celine Dion i Vince Vaughn. Pjesma će biti premijerno izvedena na otvaranju zimskih olimpijskih igara u Vancouveru, nakon čega će se moći skinuti s interneta ili kupiti na CD-u diljem svijeta, prenosi britanski Guardian.

"We are the world" je originalno snimljena za pomoć Africi

"We are the world" snimljena je u istom holivudskom studiju u kojem je snimljen i original iz 1985. kojim su glazbenici u to vrijeme sudjelovali u velikoj humanitarnoj akciji za borbu protiv gladi u Africi. Obje verzije producirali su Quincy Jones i Lionel Richie koji su, zajedno s Michaelom Jacksonom i napisali tekst.

Svi su izvođači zamoljeni da svoj ego ostave kod kuće, što nije pošlo za rukom divi Barbri Streisand koja je svoje dionice ponavljala nebrojeno puta. S druge strane, njezin je mladi kolega Lil´ Wayne mislio da se producenti šale kada su ga pozvali da otpjeva Dylanov dio pjesme.

Pročitajte više