Raquel Welch o seks-kulturi: Eksploatacija libida jadnih muškaraca. Dehumanizirajuće

Foto: Profimedia

IAKO je bila jedan od najvećih seks-simbola u povijesti filmske industrije i pozirala za Playboy 70-ih, glumica Raquel Welch u zrelijim se godinama dosta distancirala od tog statusa, često vrlo kritički progovarajući o "današnjoj kulturi zasićenom seksom", pisao je Life Site News.

"Današnja industrija je eksploatacija libida jadnih muškaraca. To je jednostavno dehumanizirajuće. Gdje je tu ljepota naslućivanja? To je sada sve umjetno. Te slike vam dolaze nenajavljeno i bez da ste ih tražili. To sve postaje tako plastično i lažno", izjavila je u intervjuu za Men's Health.

"Ako vas seks-simbol poput mene upozorava, situacija je loša"

Novinar Eric Spitznagel tada joj je rekao kako bi se njezini stavovi "mogli smatrati licemjernima", a tada 71-godišnja glumica je odgovorila da joj to ne smeta te da "čezne za danima kada je mašta iz spavaće sobe bila privatna stvar".

"Sva moja maštanja su bila moja vlastita. Nitko se više ne sjeća kako je to formirati vlastite ideje o tome što je erotično i seksualno. Individualnost uopće više nije dopuštena. Ja sam mislila da zabava leži baš u tome. To je moja mašta. Nisam je pokupila negdje na internetu", navela je.

"Ozbiljno, ljudi, ako vremešni seks-simbol poput mene počinje mahati crvenom zastavicom jer su toliko nisko pali moralni standardi, onda morate znati da je situacija jako loša", dodala je tom prilikom Welch.

"Brak je kamen temeljac civilizacije. Spašava nas od anarhije"

Glumica je svoje stavove o braku, trudnoći, kontracepciji i životu iznosila i u svojim kolumnama koje je 2010. pisala za CNN. "Grozim se ideje da žene koje žele karijeru moraju izbjegavati trudnoću. Moje su mi trudnoće pomogle da shvatim život", napisala je svojevremeno.

Posebno je isticala stav da brak kao instituciju treba podržati i održati. "Sramim se priznati da sam se sama udavala četiri puta, a smatram da je to kamen temeljac civilizacije, bitna institucija koja stabilizira društvo, pruža utočište djeci i spašava nas od anarhije", naglasila je.

Welch je opisala i iskustva svojih poznanika, pripadnika generacije slobodnog seksa: "Trinaestogodišnja kći mojih prijatelja im je priznala da je redovito izvodila felacio nekolicini dječaka u školi. 'Ma daj, mama. Nije ništa strašno. Svi to rade', rekla im je."

Pročitajte više