Whoopi Goldberg razbjesnila mnoge komentarom o Holokaustu, suspendirali je iz emisije

Screenshot: Youtube

WHOOPI GOLDBERG suspendirana je iz američkog talk showa nakon što je rekla da je Holokaust uključivao "dvije skupine bijelaca".

ABC News je objavio da se Goldberg neće pojavljivati u njegovom programu dva tjedna nakon "pogrešnih i uvredljivih komentara". Glumica i voditeljica rekla je za ABC-jev The View da nacistički genocid nad Židovima "nije bio povezan s rasom". Goldberg se kasnije pokušala ispričati pa dodatno uvrijedila mnoge jer je rekla da su nacisti lagali i da su "zapravo imali problema s etničkom pripadnošću, a ne rasom".

"Nakon što se Whoopi ispričala, zamolila sam je da odvoji vrijeme da razmisli o utjecaju svojih komentara. Cijela organizacija ABC News solidarna je s našim židovskim kolegama, prijateljima, obiteljima i zajednicama. Ove odluke nikada nisu lake, nego neophodne", rekla je predsjednica ABC Newsa Kim Godwin za Hollywood Reporter.

Whoopi se treći put ispričala u utorak, ponovo u emisiji. "Jučer sam u emisiji pogriješila", rekla je otvarajući talk show. "Holokaust se doista odnosio na rasu jer su Hitler i nacisti smatrali Židove inferiornom rasom. Riječi su važne, a moje nisu iznimka. Žao mi je zbog tih komentara. Stojim uz židovski narod", rekla je.

Ovo nije prvi put da je Goldberg izazvala reakcije svojim komentarima. Naime, branila je Romana Polanskog i Billa Cosbyja nakon što su optuženi za seksualno zlostavljanje.

Pročitajte više