William i Kate odlučili: George i Charlotte prisustvovat će kraljičinom pogrebu

Foto: EPA

NAKON dugog razgovora, William i Kate odlučili su da će George i Charlotte prisustvovati kraljičinom pogrebu jer vjeruju kako je važno da njihova starija djeca budu dijelom ovog povijesnog trenutka, prenosi The Sun. 

Najmlađi sudionici pogreba

Princ George (9) i princeza Charlotte (7) hodat će iza kraljičinog lijesa tijekom pogrebne ceremonije koja počinje u 11 sati. Budući kralj i njegova sestra bit će najmlađi službeni sudionici pogreba u Westminster Abbyju. Hodat će iza svojih roditelja i ispred Harryja i Meghan u povorci koja će pratiti kraljičin lijes. Vjeruje se kako će ovaj prizor mnoge podsjetiti na tužne scene prilikom pogreba princeze Diane kad su William i Harry koji su tada imali 15 i 12 godina hodali iza lijesa njihove tragično preminule majke.

Snažna poruka naciji

William i Kate dugo su se premišljali trebaju li njihova djeca prisustvovati pogrebu, a viši savjetnici palače predložili su novom princu i princezi od Walesa da dopuste princu Georgeu da prisustvuje sprovodu jer će to navodno poslati "snažnu i simboličnu" poruku naciji. Princ George budući je kralj i predstavlja "budućnost monarhije", stoga se smatra kako je važno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Podsjetimo, slučaj princa Georgea pokrenuo je raspravu o tome trebaju li djeca prisustvovati pogrebima. Prema odluci Williama i Kate, njihov najmlađi sin, princ Louis (4), neće prisustvovati pogrebu.

Pročitajte više