William morao ugasiti Attenboroughov dokumentarac: "George to nije mogao gledati"

Foto: Instagram

PRINC William morao je ugasiti najnoviji dokumentarac Sir Davida Attenborougha Extinction: The Facts, nakon što se njegov sin, princ George, previše uznemirio.

Emisija slavnog voditelja i prirodoslovca govori o biološkoj raznolikosti planeta i posljedicama s kojima se planet suočava zbog klimatskih promjena i djelovanja čovjeka. 

Između ostalog, u emisiji su prikazane snimke majmuna i koala koji pokušavaju pobjeći od ogromnih požara. Također, u ostalim scenama prikazani su leševi kitova koji trunu na obali, dok su gledateljima prikazane i snimke posljednja dva bijela nosoroga koja su ostala na planetu. 

Emisija je izazvala brojne reakcije, a mnogi gledatelji su komentirali da ih je ova emisija uznemirila. Među njima je i sedmogodišnji princ George.

"Nedavno sam s djecom gledao brojne dokumentarce Davida Attenborougha i ostali su oduševljeni. Međutim, onaj najnoviji, o izumiranju životinja, morali smo ugasiti jer se George previše rastužio na pola filma", kazao je princ William.

"Rekao mi je: 'Ne želim više ovo gledati. Zašto je došlo do ovoga?'

On ima sedam godina i postavlja mi ova pitanja, stvarno to osjeća, a mislim da se tako osjeća svaki sedmogodišnjak. Mislim da svaki roditelj želi najbolje za svoje dijete, stoga moramo napraviti velike promjene kako bismo mogli planet predati sljedećoj generaciji i generacijama koje dolaze", kazao je princ William.

Princ William dodijelio je nagradu Earthshot i milijun funti ekološkim organizacijama koje se bave zaštitom okoliša i rješavaju probleme koji utječu na planet. 

Pročitajte više