Woke glumica napušta Twitter zbog Muska: "Bit će tu netrpeljivosti i mizoginije"

Foto: Profimedia

GLUMICA Jameela Jamil objavila je da napušta Twitter nakon što ga je kupio Elon Musk. Podsjetimo, osnivač Tesle kupio je jučer tu platformu za 44 milijarde dolara. Netom prije preuzimanja, Musk je javno pozvao svoje najveće kritičare da ostanu na Twitteru.

Na Jameelu taj poziv nije djelovao, odlučna je da za nju na Twitteru više mjesta nema. Kako kaže, boji se da će se Twitter promijeniti u Muskovom vlasništvu.

Uz posljednji pozdrav tviterašima, priložila je fotografije sa svojim psom. "I preuzeo je Twitter. Želim da ovo bude moj posljednji tvit. Zapravo ću iskoristiti bilo koju izliku da vam pokažem Baroldove fotke", napisala je glumica uz koju se često veže epitet woke.

Pozdrav je zaključila izražavanjem bojazni da će se Muskova najava poticanja slobode govora pretvoriti u rast štetnog ponašanja na Twitteru. "Bojim se da će ova platforma dosegnuti finalnu formu mržnje, nepoštovanja zakona, netrpeljivosti i mizoginije. Sretno", poručila je.

I ranije je najavljivala svoj odlazak. Prije nego što je Muskova kupnja bila finalizirana, napisala je: "Jedna dobra stvar u vezi s Muskovom kupnjom Twittera je to što ću KONAČNO otići i prestati biti prijetnja društvu ovdje. Dakle, to je stvarno pobjeda za sve vas."

I zvijezda Zvjezdanih staza George Takei strahuje zbog Muskovog preuzimanja Twittera, no dodaje da ga neće napustiti jer davanje veće platforme ekstremistima znači da su oni umjereni poput njega još važniji.

"Ne idem nikamo. Ako ovo mjesto postane otrovnije, obećavam da ću se još više truditi uzdignuti razum, znanost, suosjećanje i vladavinu zakona. Borba protiv fašizma, dezinformacija i mržnje zahtijeva jake borce", napisao je 85-godišnji glumac.

Simu Liu, zvijezda Marvelovog filma Shang-Chi iz 2021., pita se: "Zar se nije moglo napraviti nešto bolje s 44 milijarde dolara?"

Reper Ice-T pak smatra da je cijela ova situacija zabavna pa je objavio: "Bilo bi zbilja ludo kad bi Musk kupio Twitter i jednostavno ga ugasio... Lol".

Kevina Jonasa iz Jonas Brothersa zanima: "Hoćemo li sada dobiti opciju za uređivanje tvita?"

Pročitajte više