Wolfgang Van Halen o dodjeli Grammyja: "Ni tata nije pobijedio pri prvoj nominaciji"

Screenshot: YouTube

WOLFGANG VAN HALEN, sin legendarnog rockera Eddieja Van Halena iz kultnog benda Van Halen, koji je preminuo prije dvije godine, osvrnuo se na svom Twitter profilu na dodjelu ovogodišnjeg Grammyja.

Bio je nominiran za najbolju rock pjesmu, i to za pjesmu Distance koja je posvećena njegovu ocu. Nagrada je u toj kategoriji pripala Foo Fightersima i pjesmi Waiting on a War.

"Dođosmo, vidjesmo, ali NE pobjiedismo i to je OK! Proveo sam predivnu večer s dvije najvažnije žene u mom životu", napisao je u objavi Van Halen misleći pritom na svoju djevojku Andraiu Allsop i na svoju majku Valerie Bertinelli.

"Ni tata nije pobijedio kad je prvi put bio nominiran"

"Bila je velika čast dobiti nominaciju za prvu pjesmu koju sam snimio samostalno, i to u kategoriji s umjetnicima na koje sam se ugledao cijelog života. Nemam pojma hoću li toga ikad biti do kraja svjestan", nastavio je glazbenik.

"Ni tata nije pobijedio kada je prvi put bio nominiran, tako da se čini da dobro slijedim njegove stope. Tko zna što budućnost nosi. Sve što znam je da sam jako zahvalan. Ovo je bilo ludo iskustvo", napisao je Van Halen mlađi.

Inače, Wolfgang Van Halen je u bendu Van Halen svirao bas od 2006. do 2020. godine. Od 2012. do 2016. svirao je i u heavy metal bendu Tremonti, a nakon smrti oca Eddieja fokusirao se na svoj projekt Mammoth WVH.

Pročitajte više