YouTube bogataši: Omčo, Baka Prase i hrvatski šahist zarađuju stotine tisuća dolara

Foto: Instagram

 BAKA Prase ostao je bez YouTube kanala na kojem ga je pratilo više od dva milijuna ljudi.

Sve se to događa usred njegovog javnog obračunavanja sa Željkom Mitrovićem i televizijom Pink koji su, izgleda, sudjelovali u gašenju kanala jednog od najpopularnijih youtubera na Balkanu. 

"Zbogom Baka Prase YouTube kanal. Udarena su mi tri strajka. Kanal mi je ugašen. Dobio sam strajkove na klipovima gdje sam gostovao na Pinku prije 4.5 godina. Ne može jadniji potez od toga", napisao je Ilić na Instagramu gdje ga prati više od milijun ljudi.

Gašenjem YouTube kanala Baka Prase će izgubiti velike prihode, budući da je od svog djelovanja na YouTubeu zarađivao ogroman novac. Prema podacima Social Bladea, milijuni pregleda mladom su Srbinu donosili mjesečnu zaradu koja se kretala od 4.7 tisuća do nevjerojatnih 75 tisuća eura.

Baka Prase nije najbogatiji youtuber Balkana

Najpopularniji youtuber na Balkanu je Omer Nadarević Omčo kojeg na dva kanala (Omčo i Fat TV) prati nevjerojatnih 9.2 milijuna ljudi. Iako mu je u posljednje vrijeme pala popularnost, Omčo zarađuje ogromnu lovu i vrlo vjerojatno je milijunaš.

Sudeći po podacima na Social Bladeu, na stranom kanalu je Omčo u posljednjih mjesec dana imao 45 milijuna pregleda,  a za mjesec dana može zaraditi i do 180 tisuća dolara. Po pretpostavkama Social Bladea, Omčo za mjesec dana može zaraditi više od dva milijuna dolara. Podatke ipak treba uzeti s rezervom jer su razlike u zaradi na YouTubeu na američkom i europskom tržištu goleme. 

Hrvatski šahist jedan je od najpopularnijih na svijetu

Antonio Radić hrvatski je šahist i vlasnik YouTube kanala Agadmator koji je među najpopularnijim šahovskim kanalima na svijetu. Njegov kanal četvrti je po popularnosti u zemlji, nakon 2Cellosa, Hausera i Doctora D.S. Agadmator ima nevjerojatnih 1.26 milijuna pretplatnika i više od pola milijarde pregleda na YouTubeu. Radić na svom kanalu komentira stare i nove šahovske mečeve i ima vojsku obožavatelja i gledatelja.

Njegovi videozapisi o mečevima slavnih šahista, poput Bobbyja Fischera i Garija Kasparova, imaju stotine tisuća pregleda. Neki od njih i više od milijun. Prema podacima Social Bladea, godišnje Radić može zaraditi do pola milijuna dolara.

Pročitajte više