YouTube pregled godine: J.Lo. i Pitbull kraljuju, Lady Gage nema među top 10 spotova

YOUTUBE svake godine izdvoji najgledanije video spotove i klipove za prethodnih 365 dana. Top ljestvicu spotova za 2011. godinu predvode Jennifer Lopez i Pitbull sa svojom obradom lambade "On The Floor", koja je od objave početkom ožujka do danas skupila gotovo pola milijarde klikova. Iako je Lady Gaga već duže vrijeme kraljica društvenih mreža, tron na YouTubeu nikako da osvoji - među ovogodišnjih top 10 spotova nema ni jednog njenog!

Drugo mjesto ljestvice najpopularnijih spotova drže LMFAO i Lauren Bennett s "Party Rock Anthem", a LMFAO je zauzeo i osmo mjesto s "Sexy And I Know It". Spot za "The Lazy Song" Brune Marsa je treći, četvrta je Nicki Minaj i "Super Bass", peti opet Pitbull, ali ovog puta bez J.Lo. - na "Give Me Everything" s njim surađuju Ne-Yo, Afrojack i Nayer. Suradnja s Marcom Anthonyjem na "Rain Over Me" Pitbullu je donijela i šesto mjesto liste najgledanijih spotova na YouTubeu u 2011. godini. Sedma je Jessie J ft. B.O.B. s "Price Tag". Deveto i deseto mjesto drži Katy Perry s "E.T." kojeg je snimila u suradnji s Kanyeom Westom te "Last Friday Night".

Osim najpopularnijih video spotova slavnih izvođača, YouTube je izdvojio i najgledanije klipove iz ostalih kategorija, a među njima se ističu 13-godišnja internetska senzacija Rebecca Black koja je svojim pjesmuljkom "Friday" postigla svjetsku slavu, svadljive bebe blizanci koje su svojom bučnom raspravom nasmijale svijet, 10-godišnja Maria Aragon koja je svojim coverom "Born This Way" oduševila i samu Lady Gagu pa ju je pjevačica pozvala da nastupi s njom, Star Wars reklama za automobil s malim "Darthom Vaderom" koji otkriva "Silu", snimka mačke koja nježno grli mačića koji ružno sanja, ali i jedna doista originalnu prosidba - posebno osmišljena filmska najavna špica!

Pročitajte više