Youtuber koji je uništio avion zbog pregleda osuđen na zatvorsku kaznu

Screenshot: Youtube

Slučaj poznatog youtubera Trevora Jacoba je okončan presudom prema kojoj mora provesti šest mjeseci u federalnom zatvoru nakon što je namjerno srušio avion u svrhu gledanosti. Nekadašnji olimpijac je priznao da je lagao istražiteljima i uklonio dokaze, a sada bi trebao doći kraj dugom procesu tijekom kojeg je Jacob ostao bez pilotske dozvole.

Naime, 29-godišnji youtuber Trevor Jacob objavio je snimku pada aviona na YouTubeu u prosincu 2021. godine, koja je prikupila više od 4.5 milijuna pregleda. Priznao je da je snimio video kao dio sponzorskog dogovora, a prijetila mu je kazna do čak 20 godina zatvora.

Korisnici YouTubea su bili skeptični o padu aviona

Jacob je u studenom 2021. godine poletio iz Santa Barbare u Kaliforniji s kamerama postavljenim na avion, a sa sobom je ponio padobran i selfie štap. "On nije namjeravao stići na destinaciju, nego je planirao skočiti iz aviona tijekom leta i snimiti se kako se padobranom spušta na tlo dok se njegov avion ruši", rekli su iz tužiteljstva.

Avion je pao u šumu Los Padres 35 minuta nakon polijetanja, a potom je Jacob došao do njega kako bi uzeo snimke. Neki korisnici YouTubea su bili skeptični o padu aviona te su isticali da je Jacob već nosio padobran, kao i da nije pokušao sigurno spustiti avion.

On je pad aviona prijavio vlastima te je bio obavezan sačuvati olupinu. Kasnije je tvrdio da nije znao lokaciju pada aviona, no ipak ju je znao jer je stigao do nje helikopterom, uklonio olupinu i kasnije je uništio.

Jacob je napisao pismo sucu zaduženom za njegov slučaj, ispričao se za svoje postupke te naglasio da je detaljno istražio rutu aviona kako bi bio siguran da blizu mjesta pada nema ljudi, objekata ni planinarskih ruta, dodavši da nije trebao realizirati svoju ideju. U međuvremenu mu je vraćena pilotska dozvola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.