YouTubeu se tresu gaće: Instagram pokrenuo IGTV gdje možete dizati snimke od sat vremena

Foto: Instagram/Press

INSTAGRAM je odlučio lansirati platformu zbog koje bi se YouTubeu ozbiljno mogle zatresti gaće. Riječ je o IGTV-u na kojemu korisnici mogu objavljivati vertikalne videozapise dugačke do čak sat vremena, za razliku od dosadašnje maksimalne minute na Instagramu.

IGTV-u korisnici mogu pristupiti putem aplikacije Instagram, ali i putem posebne aplikacije. Za one koji ga još nisu dobili, znak za IGTV stajat će iznad Storyja i izgledat će poput malog TV-a. Korisnici će moći listati među snimkama koje ih zanimaju, a moći će i "browesati", slično kao što na Instagramu mogu pretraživati sadržaj.

IGTV će slati obavijesti o novom sadržaju koji bi mogao zanimati korisnika. Kreatori sadržaja će moći stvoriti i Instagram Channelse, kanale pune njihovog sadržaja na koji će se ljudi moći pretplatiti.

"IGTV je stvoren za gledanje dugačkih snimki vaših omiljenih autora", objasnio je CEO Instagrama Kevin Systrom. 

Na IGTV-u baš svi mogu kreirati svoj sadržaj, korisnici mogu uploadati sadržaj putem Instagrama i interneta. Trenutno samo manji, novi korisnički profili neće odmah moći uploadati sadržaj od sat vremena (već, čini se, nešto kraći sadržaj), no naknadno će baš svi dobiti tu opciju, piše Tech Crunch.

"Na IGTV-u zasad nema oglasa, no razumno je pretpostaviti da je IGTV mjesto gdje će se oglasi naposljetku pojaviti", rekao je Systrom i dodao da će u budućnosti pronaći način kako monetizirati sadržaj koji stvaraju kreatori. Ipak, naglasio je da Instagram nikome neće unaprijed plaćati da stvara sadržaj na IGTV-u.

S postojećih milijardu korisnika, Instagram bi pomoću IGTV-a uskoro itekako mogao uzdrmati tlo YouTubeu i postati ozbiljna platforma za gledanje duljeg, kvalitetnog sadržaja.

Pročitajte više