Za koncerte ovih hrvatskih glazbenika prodalo se najviše ulaznica u 2022. godini

Foto: HDS ZAMP/Antonio Ahel/ATAImages

NAKON mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa, prošle godine konačno su glazbenici mogli nastupati, a obožavatelji ići na koncerte.

Grašo prodao najviše ulaznica

"Prvi službeni podatci HDS ZAMP-a potvrđuju i ono što je bilo lako vidljivo: godina iza nas koncertno je bila najjača do sad. U njoj je premašen rekordni iznos prihoda od autorskih prava iz pretpandemijske 2019. godine, kao i broj samih koncerata i glazbenih nastupa", objavljeno je na web stranici HDS ZAMP-a

Prema njihovim podacima, Petar Grašo je domaći izvođač za čije je koncerte u 2022. godini prodano najviše ulaznica. Slijede ga Dalmatino, Parni valjak, Jelena Rozga, Doris Dragović, Hladno pivo, Massimo, 2Cellos, Marko Perković Thompson, Željko Bebek, Tomislav Bralić & klapa Intrade, Matija Cvek, Silente, Severina te Urban & 4. 

Za Sašu Matića od regionalnih pjevača kupljeno najviše ulaznica

Što se tiče regionalnih glazbenika, najviše ulaznica prodano je za koncerte Saše Matića, a slijede ga Dino Merlin, Halid Bešlić, Zdravko Čolić i Željko Joksimović. 

Iron Maiden je od inozemnih glazbenika i grupa prodao najviše ulaznica za koncert u Hrvatskoj koji se održao 22. svibnja u Zagrebu, a slijedi ga Sting sa svojim zagrebačkim koncertom 31. listopada. Na trećem mjestu je Andre Rieu koji je u Areni Zagreb nastupio 25. studenog, potom The Cure te Arctic Monkeys.

Pročitajte više