"Za ovisnost Amy Winehouse kriv je njezin suprug"

JANIS WINEHOUSE, majka posrnule 23-godišnje pjevačice Amy Winehouse, čiji je neosporivi talent i karijeru u posljednje vrijeme zasjenila njezina ovisnost o narkoticima i alkoholu, za britanski je Daily Mail ekskluzivno progovorila o tome kako se njezina kći iz male, vesele djevojčice, pretvorila u koštunjavu ovisnicu koja se nedavno prijavila u centar za rehabilitaciju.

No, tri dana nakon prijave u centar (zbog predoziranja mješavinom supstancija heroina, kokaina i marihuane), Amy je napustila centar i vratila se starom načinu života - tulumarenju i suprugu Blakeu Feielderu Civilu, s kojim živi u kući u centru Essexa, koju iznajmljuju za tisuću funti tjedno.

Majka pjevačice, Janis, inače farmaceutkinja, nikada ranije nije javno govorila o kćerinoj ovisnosti. Njezina je kuća, piše list, prepuna fotografija male Amy i spomenara na njezin glazbeni uspjeh, no to je, kako kaže njezina majka, postala samo bolna uspomena na kći kakvu je nekada imala.

Majka pjevačice za list je prepričala kako se šokirala kada je vidjela gotovo polumrtvo tijelo njezine kćeri nakon "nesreće" koja joj se dogodila. Brat pjevačice, Alex, koji ju je nakon predoziranja zajedno s majkom posjetio u bolnici, kazao joj je kako će se ubiti ako nastavi s konzumiranjem droge, te kako neće ni doživjeti 25. godinu.

"Ona na to nije ništa odgovorila. Nije rekla ništa, ni riječi. Rekli smo joj da će morati na rehabilitaciju, na što je samo rekla ´Ne, ne, ne, ne želim ići¨´", prepričala je zabrinuta majka pjevačice za spomenuti list, dodavši kako je Amy kazala da će na rehabilitaciju ići samo pod uvjetom da i njezin suprug ide s njom.

Znala za kćerinu ovisnost, no mislila da je posrijedi "samo" alkohol

Njezina majka, kaže, više nije ljuta na nju, sada je, kaže, isprazna. Progovorila je i o bijesu koji se može osjetiti u pjesmama njezine kćeri. "Mislim da puno toga proizlazi iz njezinih osjećaja prema ocu, jer nije bio uz nju. Sada to nastoji nadoknaditi i provesti više vremena s njim", kaže Janis, koja se od supruga Mitchella rastala godinama ranije.

Janis Winehouse nadalje govori kako je od ranije znala da njezina kći ima problem s ovisnošću, no da je mislila kako je posrijedi "samo" alkohol. Obitelj joj je, kaže, govorila kako Amy konzumira i više od alkohola no ona u to, kaže, nije željela vjerovati.

Majka pjevačice smatra kako je njezin suprug, Blake, za kojega se Amy udala u svibnju, kriv za njezinu ovisnost. Par je prije vjenčanja hodao dvije godine, a problemi su počeli kada je Amy upoznala Blakea, tvrdi njezina majka. Amy, nastavlja, nije bila svjesna što čini kada se udala. Jednoga je bliskog prijatelja dan prije vjenčanja obavijestila da će se udati, a on ju je upozorio da to ne čini bez predbračnog ugovora. O udaji je Amy obavijestila i oca, na što ju je on preklinjao da to ne čini.

Majku je nazvala tek dan nakon vjenčanja i priopćila joj "sretnu vijest". "Srećom, bila sam spremna na to jer me bivši suprug upozoravao da bi se to moglo dogoditi. Teško je i boli, ali znam da joj trenutno ne mogu pomoći. Ona to sama mora učiniti za sebe, a ja se samo mogu nadati da je dovoljno jaka da se izvuče", zaključila je u razgovoru za list Janis Winehouse.

Pročitajte više