Za prste polizati: Najzgodniji i najuspješniji muški modeli

ZAMAMNE ljepotice pune medije, posebno trač rubrike, snimaju reklame, editorijale, potpisuju modne kolekcije poznatih brandova, a djevojčice žele biti kao one. S druge strane, muški dio modnih pista i modelinga, nije toliko eksponiran, što ne znači da je manje uspješan. I oni se trude, surađuju s najvećim i najuspješnijim modnim kućama, snimaju reklamne kampanje i jako dobro zarađuju. Pored svega toga, ženama oduzimaju dah.

Tom opisu odgovara Mark Vanderloo, zlatni muškarac modelinga koji je radio za gotovo sve top brendove: Calvin Klein, Hugo Boss, Giorgio Armani, itd. Karijeru je započeo još u 90-ima, a danas ga svi cijene zbog njegovog profesionalizma i odanosti. Nedavno je snimio novu kampanju za DKNY parfem,  te editorijale za časopise V, talijanski Vogue i GQ. Time je potvrdio svoj status modne ikone te postao poznat i novoj generaciji modnih znalaca.

Iako je poznatiji zbog svoje veze sa slavnom glumicom, dobitnicom Oskara, Halle Berry, Gabriel Aubry je u svojem modnom svijetu itekako prepoznat. Stalni je model Calvina Kleina, ali u svojoj karijeri poznat je i po suradnji s Hugo Bossom, DKNY-om, Versaceom i Tommy Hilfigerom.

Raditi s Hermesom, Chanelom, Fendijem, Cavallijem, Gapom, Adidasom i Tommy Hilfigerom san je mnogih, a Bradu Kroenigu se i ostvario. Pored toga, ovaj profesionalni model, za kojega mnogi kažu da isijava muževnost, pojavio se i u filmu o Karlu Lagerfeldu, "Lagerfeld Confidential".

Tony Ward je glumac, fotograf i model čiji je book pun fotografija Stevena Kleina, Stevena Meisela i Terrya Richardona. Radio je toliko poznatih kampanja i editorijala da njihov cijeli popis ne bi ni stao u ovaj tekst. Dovoljno je reći kako su posljednje kampanje koje je snimio bile za Diesel i časopis i-D.

Neovisno o tome koliko se mijenja modna industrija, izvanredan model uvijek ima priliku ostvariti uspješnu karijeru. Živi dokaz je i Tyson Ballou. Otkriven je sa 15 godina, a njegov izgled i karizma privukli su mnoga poznata dizajnerska imena poput Giorgia Armania, Versacea, Exte, Calvin Kleina, Tommy Hilfigera, Dolce and Gabbana, i brojne druge.

I.M.L.
Foto: JLP

Pročitajte više