Zaboravili zaključati knjižnicu. U nju ušlo 450 ljudi, nitko ništa nije ukrao

Foto: Profimedia

POČETKOM studenog, točnije na blagdan Svih svetih, knjižnica u Göteborgu trebala je biti zatvorena. Međutim, netko ju je prethodnog dana zaboravio zaključati i dogodilo se nešto neočekivano.

Iako u knjižnici nije bilo osoblja, piše Veleposlanstvo Švedske u Zagrebu na svom Facebook profilu, posjetitelji su svejedno ušli i čitali. I to 450 posjetitelja.

"U knjižnici, privremeno bez osoblja, posjetitelji su se ponašali kao i obično - čitali novine, birali knjige i radili za računalima. Tijekom dana posuđeno je oko 250 knjiga, sve preko elektroničkog samoposlužnog sustava. Ništa nije ukradeno, uništeno ili polomljeno", napisali su u svojoj objavi.

Prošle subote 450 ljudi posjetilo je gradsku knjižnicu 📚 u Göteborgu, koja je taj dan, na blagdan Svih svetih, trebala...

Objavljuje Embassy of Sweden in ZagrebSrijeda, 8. studenoga 2023.

Zaposlenici knjižnice oduševljeni ponašanjem posjetitelja

Knjižničarka Anna Carin Elf prolazila je pored knjižnice i uočila je da se u zgradi na neradni dan nešto događa. Ona i nadređeni tad su objasnili ljudima da je knjižnica zatvorena, a posjetitelji su mirno napustili zgradu.

"Apsolutno je fantastično da su građani Göteborga ušli u praznu knjižnicu i s ljubavlju se odnosili prema njoj", rekla je knjižničarka za švedski radio P4.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.