Zaboravite Pitta i Clooneyja: Ovo su novi holivudski frajeri

Foto: EPA/Netflix

HOLIVUDSKE megazvijezde Brad Pitt (59) i George Clooney (61) ponovo rade zajedno – susreli su se na setu novog Appleovog trilera Vukovi koji se počeo snimati u njujorškom Harlemu, a obožavatelji jedva čekaju njihovo novo zajedničko filmsko ostvarenje.

Obojica glumaca uvrštavana su na popise najljepših i najseksi muškaraca, međutim Clooney je već zakoračio u sedmo desetljeće života, a uskoro će mu se pridružiti i Pitt i polako se već pretvaraju u holivudske veterane.

Mnogi su počeli primjećivati kako je Hollywood preplavila nova generacija glumaca koji iskazuju svoje talente u raznim blockbusterima, streaming i TV serijama posljednjih godina. U nastavku možete pročitati tko bi mogli biti nasljednici glumačkih legendi.

Paul Mescal

Paul Mescal (26) nominiran je za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca za ulogu u filmu Aftersun. Glumčeva nominacija posebno je impresivna s obzirom na to da je angažman u tom filmu bila njegova prva glavna filmska uloga nakon što se proslavio u popularnoj seriji Normal People, u kojoj je utjelovio lik Connella i zbog koje je bio nominiran i za Emmy.

Austin Butler

Mescalu je konkurencija za Oscara Austin Butler, koji je nominiran u istoj kategoriji za ulogu u filmu Elvis. 31-godišnji je glumac nedavno nagrađen i Zlatnim globusom za najbolju mušku glavnu ulogu u filmskoj drami u kojoj je utjelovio legendu rock glazbe.

Proslavio se ulogama na Disney kanalu, Nickelodeonu i CW-u. Glumio je u američkoj tinejdžerskoj seriji Sudbonosna zamjena (Switched At Birth), Bilo jednom… u Hollywoodu (Once Upon a Time... in Hollywood), Dnevnici Carrie Bradshaw (The Carrie Diaries)... 

Glumio je u brojnim tinejdžerskim naslovima. Imao je ulogu Jamesa Garretta u američkoj televizijskoj seriji Zoey 101 na Nickelodeonu koja se emitirala od 2005. do 2008. Uloga kojom se probio u glumački svijet je Vodič za preživljavanje kroz osnovnu školu (Ned's Declassified School Survival Guide). To je njegova prva velika televizijska uloga zbog koje je dobio vlastitog glumačkog agenta.

Regé-Jean Page

Zvijezda Bridgertona, Regé-Jean Page, 34-godišnji Britanac koji je proglašen najljepšim muškarcem svijeta, postao je senzacija preko noći. Dogodilo se to 2021. godine kad je izašla prva sezona popularne Netflixove serije u kojoj je on glumio vojvodu Simona Basseta.

Page je u veoma kratkom vremenu dobio milijune pratitelja na Instagramu, a dio popularnosti svakako se može pripisati sad već slavnoj sceni seksa u petoj epizodi gdje je Page u ljubavnom klinču s kolegicom Phoebe Dynevor.

Ubrzo nakon toga počeo se spominjati kao favorit za ulogu Jamesa Bonda. "Ako ste Britanac i radite dobro, tada ljudi počinju govoriti tu riječ na B", rekao je on kratko na šuškanja o tome da bi upravo on mogao zamijeniti Daniela Craiga. Na Instagramu ga danas prati 6.5 milijuna ljudi, a 2023. godine gledatelji će ga moći gledati u najavljivanom hitu Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.

Josh O’Connor

Britanski glumac osvojio je mnoge izvedbom princa Charlesa u Netflixovoj popularnoj seriji Kruna, ali i stilom te karizmom kojom zrači. Prošle je godine osvojio Zlatni globus i Emmy za ulogu u seriji. 

Nicholas Hoult

Nicholas Hoult svakako se nije tek sad pojavio na sceni. 33-godišnji glumac još je kao dječak počeo glumiti u velikim filmskim produkcijama. Svoju prvu veliku priliku dobio je 2002. u komediji Sve zbog jednog dječaka u kojoj je glumio s engleskim velikanom Hughom Grantom.

Tranzicija iz dječjih i tinejdžerskih uloga do onih ozbiljnih za njega se dogodila 2009. kada je i publiku i kritiku oduševio u hvaljenoj drami A Single Man. Uz to, Nicholas je poznat i po ulogama u filmovima The Favourite i Tolkien kao i HBO-ovoj seriji The Great.

Jacob Elordi

Australski glumac Jacob Elordi stekao je reputaciju srcolomca kad se pojavio kao lik Noah u Netflixovoj trilogiji The Kissing Booth. Međutim, 25-godišnjak je daleko najpoznatiji po ulozi problematičnog Natea u HBO-ovoj Euphoriji.

Pročitajte više