Zabranili vruću reklamu brenda koji vole i Hrvatice: Uvredljiva je prema ženama

Screenshot: YouTube

YOUTUBE oglas brenda Pretty Little Thing uklonjen je nakon žalbe da je uvredljiv i da žene prikazuje kao seksualne objekte.

Reklama koja traje 31 sekundu prikazivala je ženu u nizu kombinacija koje su uključivale donje rublje - prozirni grudnjak, lateks gaćice koje otkrivaju stražnjicu... Žalbu je podnijela samo jedna osoba i to je bilo dovoljno da Advertising Standards Authority naredi uklanjanje spornog oglasa.

Reklama se mogla vidjeti još u listopadu prošle godine, a sad je bilo planirano da se njeno prikazivanje ponovi.

"Smatramo da su proizvodi predstavljeni na pretjerano seksualan način koji poziva gledatelje da žene gledaju kao seksualne objekte. Stoga smo zaključili da oglas može uzrokovati ozbiljne prekršaje i da je neodgovoran. Reklama se u ovom obliku više ne smije prikazati", objasnili su iz ASA-e.

Iz Pretty Little Thing poručili su da je reklama osmišljena tako da "promovira različitosti svih oblika i veličina" te "zdrav izgled". "Inkluzivna je i prikazuje snažne žene", smatraju iz kompanije.

Inače, ovo nije prvi put da je ovoj kompaniji zabranjena reklama. 2017. godine morali su povući oglas jer je prikazivao manekenku koja je izgledala mlađe od 16 godina u "seksualno sugestivnim pozama". Kompanija Pretty Little Thing je iz Manchestera i popularna je među mnogim Hrvaticama.

Pročitajte više